Cześć
Mam do sprzedania trochę szkieł do Nikona - może kogoś zainteresuje.
1. Nikkor AF-S DX 16-85/3.5-5.6 G ED VR
Krótszy ale szerszy obiektyw DX - sprawdza się w krajobrazie i w fotografii spacerowej. Mam go od kilku lat, kupiony jako używany - bez pudełka, za to z nikonowskim "woreczkiem". Obydwa oryginalne dekielki i tulipan. Jak widać na zdjęciach ma trochę śladów używania, ale optyka czyściutka, mechanicznie też bez zarzutu
2. Nikkor AF-S 70-300/4.5-5.6G VR
Lekki teleobiektyw, akurat na spacery po lesie. Mam go od kilku lat, kupiony jako używany. W komplecie wszystko co daje fabryka - pudełko, obydwa dekielki, tulipan. Nosi trochę śladów używania, optyka czyściutka, mechanicznie bez zarzutów.
Obydwa szkła chcę w pierwszej kolejności sprzedać razem - świetnie się uzupełniają. Mają tę samą średnicę, a razem dają zakres (w przeliczeniu dla pełnej klatki 24-450 mm).
Do tych szkieł dokładam filtry - UV (Sigma EX i Hoya), filtr szary Hoya FMC NDx8 i świetny polar B&W Digital MRC Nano XS-Pro. Pasują do każdego z tych szkieł.
Cena za taki zestaw - 2000 PLN.
Najchętniej odbiór osobisty - wysyłka po przelewie, ubezpieczonym kurierem (koszt około 50 PLN).
3. Sigma 105/2.8 EX DG OS Macro.
Nowsza wersja, ze stabilizacją. Obiektyw kupiony w lutym 2016 roku. Stan właściwie jak fabryczny, w zestawie też wszystko co dała fabryka - pudełko, futerał z paskiem, osłona przeciwsłoneczna z przedłużką.
Cena obiektyw - 1600 PLN.
Najchętniej odbiór osobisty - wysyłka po przelewie, ubezpieczonym kurierem (koszt około 50 PLN).
Bardzo chętnie sprzedam cały zestaw - wówczas koszt to 3500 PLN, koszt wysyłki po mojej stronie.