Panie/Panowie body którego nie trzeba nikomu przedstawiać w formacie FX, a do którego mam duży sentyment i w zasadzie jak sie nie sprzeda to zostanie u mnie dożywotnio.
Wziąłem go od znajomego, który używał go tylko w studiu. Nie zaliczyło upadku, żadnej awarii.
Nikon D700 jest zarejestrowany w NPS i tam też był regularnie serwisowany przy poszczególnych przebiegach.
Przy ostatniej wizycie przeszedł duży serwis polegający praktycznie na wymianie "wnętrzności" łącznie z przyciskiem sputu migawki, kalibracją kolorów itd.
Przed nim spokojnie jescze około 150-200 tys zdjęć.
Stan pomimo przebiegu świetny, nie ma obić, rys, gumy są na miejscu.
Przebieg ok. 700 tys zdjęć, sporo ale też w ramach NPS był w nikonie kiedy trzeba i tylko dla zalecanej wymiany elementów podyktowanych przebiegiem. (łącznie 3 razy).
Więc jeszcze sporo komuś posłuży.
Po przesiadce na D750 ten leży nie używany.
W zestawie:
- body Nikon d700
- dwa gripy, w tym jeden oryginalny.
- 5 baterii
- 7 kart pamięci (16 GB, 3 x 8G i kolejne)
- ładowarka
- pudełko, płyta CD
Cena kompletu (na forum poniej samych kosztów serwisowych) : 1650 pln (bez negocjacji, już z kosztami wysyłki)
Wiem, że w okolicy 2 tys, można kupić to body z przebiegiem 300 tys itd ale z perspektywą kosztownej wymiany mechanizmów.
Tutaj już jest wszystko zrobione.
Mi przebieg nie przeszkadzał ponieważ wiem, że był serwisowany zgodnie z zaleceniami producneta.
Jest sprwany i działa jak należy.
To tylko kwestia psychiki jak z autem, ludzie lubią wierzyć że ich kilkunastoletnie auto ma magiczne 180 tys km, a nie jak w rzeczywistosci 500-600 tys i więcej.
Kontakt: priv lub tel: 50 66 siedem siedem 559