Maniacy przyrody
#881 (Sławek Wojtczak)
Napisano 05 lipca 2010 - 21:14
#882 (Damian Bednarz)
Napisano 06 lipca 2010 - 09:40
255-po sesji pakowanie(trochę tego jest)
256- i wreszcie przyjazd do domu, który do przyjemnych nie należy. Oprócz kilometrów i wagi zestawu, zabrakło miejsca na sweter- a był przecież upał.(przepraszam za jakość tego zdjęcie, robiła je moja siostra z telefonu, zaraz po moim przyjeździe.)
Moja strona www: Damian Bednarz - fotografia przyrodnicza
#883 (Paweł)
Napisano 06 lipca 2010 - 09:51
A swoją drogą, to zawsze się zastanawiałem, czy jakby jakiś miejscowy szedł, to czy by się nie zaciekawił "a co to takiego jest?", w końcu widoczek z takiego namiociuku masz chyba tylko z jednej strony i nie widać, kto np. podchodzi od "pleców", jak to jest?
Albo taki dzikun, czy nie będzie obwąchiwał nowo powstałe budy w okolicy swojego żerowiska, gdyby takie tam było?
Zadaję może dziwne pytania, bo dla niektórych odpowiedzi są oczywiste ale np. ja nie zajmowałem się nigdy budowaniem kryjówek, dlatego pytam jak to jest.
#884 (Damian Bednarz)
Napisano 06 lipca 2010 - 10:06
damian2000, fajny ten statywik masz, to jakaś samoróbka z dołączoną głowicą?
A swoją drogą, to zawsze się zastanawiałem, czy jakby jakiś miejscowy szedł, to czy by się nie zaciekawił "a co to takiego jest?", w końcu widoczek z takiego namiociuku masz chyba tylko z jednej strony i nie widać, kto np. podchodzi od "pleców", jak to jest?
Co do statywiku to samoobróbka. A w zasadzie dostałem od wujka na urodziny.
Jak by ktoś był jeszcze ciekawy to mogę pokazać jakieś dodatkowe zdjęcia.
Dopiero był parę razy testowany, bo mam go od paru miesięcy ( a czasu na foty jakoś w czerwcu mało było).
Co do miejscowego:
-jeszcze się z czymś takim nie spotkałem, większość osób śpi o tej porze.
-jeśli miejscowy jest właścicielem pola to wie o mojej obecności, gdyż dostaję ustną zgodę.
Następnie wg. mnie namiotem tego nie można tak do końca nazwać, bo to jest szkielet z patyków i narzucona siatka maskująca (i jeszcze jakiś tam materiał).
Co do widoku to widzę w przód i na boki. Z tyłu i tak nie fotografuje( zresztą nie dałbym rady się w tym obrócić). "Miejscowego" nie tylko się widzi, ale też słyszy. Przy takiej ciszy każda nadepnięta gałązka jest sygnałem.
Generalnie dzikun w sensie np: pies? jak tak to takiego dzikuna jeszcze nigdy nie spotkałem jak siedziałem w budzie. Oczywiście spotkania się zdażały, ale podczas jazdy na rowerze. Raz mnie uratował pobliski płot, a więcej takich sytuacji nie miałem.Albo taki dzikun, czy nie będzie obwąchiwał nowo powstałe budy w okolicy swojego żerowiska, gdyby takie tam było?
#885 (Tomasz Szyszko)
Napisano 06 lipca 2010 - 10:07
#886 (Paweł Wróblewski)
Napisano 06 lipca 2010 - 10:16
ja tezdamian2000, w pierwszej momencie pomyślałem, że stolik i krzesełka też masz doczepione do plecaka
Judyta, - mmm jaka opalona;>
Tomek_K, - niezly "swir" z tego TOMeS'a
#887 (Karolina Myroniuk)
Napisano 06 lipca 2010 - 10:23
"Żyjemy w niebezpiecznej epoce. Ludzie zdobyli kontrolę nad przyrodą, zanim zdobyli kontrolę nad sobą."
Albert Schweitzer (1875 - 1965)
#888 (Sławek Wojtczak)
Napisano 06 lipca 2010 - 10:56
ja tezdamian2000, w pierwszej momencie pomyślałem, że stolik i krzesełka też masz doczepione do plecaka
I ja, dopóki nie przeczytałem tego co napisałem szycho
A co do tego "statywu'', to takie coś nazywa się chyba "skimmer"
#889 (Paweł)
Napisano 06 lipca 2010 - 11:50
Napisano 06 lipca 2010 - 14:54
damian2000,- tyle sprzętu, rozstawiania i ten powrót rowerem - podziwiam
kurdeniewiemco, no wiesz gdybym się ubierała tak jak TOMeS to raczej tej opalenizny by nie było( na tych zdjęciach i tak słabo widać). Zresztą ja i tak najwięcej się opalam przy podwórkowej pracy to przynajmniej w tym czasie nie ma komarów.
Pozdrawiam.
#892 (Paweł Wróblewski)
Napisano 06 lipca 2010 - 16:54
no to czekam na te zdjecia na ktorych widac mocniej( na tych zdjęciach i tak słabo widać).
Napisano 06 lipca 2010 - 16:59
Też bym chciał się tak szkolić
A tu TOMeS w akcji.Prawda,że ładnie zapozował
253.
Taki stary forumowicz a wage plików przekracza? Nieładnie
Napisano 06 lipca 2010 - 23:34
Taki stary forumowicz a wage plików przekracza? Nieładnie
Tomek_K, co on ma na sobie?
Tak jak napisał slawoj maskowanie GHILLE
damian2000 podziwiam Twój zapał w targaniu tego wszystkiego
#895 (Damian Bednarz)
Napisano 09 lipca 2010 - 09:55
niezły ekwipunek wozisz na pleckach,ile zajmuje ci rozstawienie sie z tym wszystkim??
Przepraszam za późną odpowiedź.
No niestety trochę przed wschodem trzeba być, bo rozłożenie to ok. 25 minut.
Napisano 11 lipca 2010 - 12:40
... jest wolna chwila??? No to czas do lasu
Canon EOS 5D III, C 24-105 f/4.0 L IS USM, C 300 f/2.8L EF IS II USM, TC EF 2.0x III, C 100-400mm L IS USM, "pośredniaki" - Manfrotto 055XPROB
#897 (Piotr Kucharzewski)
Napisano 12 lipca 2010 - 18:01
Napisano 12 lipca 2010 - 18:39
damian2000, w pierwszej momencie pomyślałem, że stolik i krzesełka też masz doczepione do plecaka
Ja sie dłuższa chwile zastanawialem jak on to przymocował i czemu takie małe sie wydaje
#899 (Robert)
Napisano 14 lipca 2010 - 18:29
UBI, szkoda że moja siostra rano mnie nie wyciąga na wschód słońca. Pozdrawiam