Witam
Muszę kupić torbę na D50 i 2 obiektywy jeden to Tair 300mm drugi Chinon 55mm, w torbie powinno być jescze miejsce na karty, filtry i akumulator. Plecak odpada bo dwóch nie będe targał na plecach. No i najważniejsze co do torby, muszę zmieścić się w 65zł. Na alledrogo jest tego sporo ale nie wiem czy wszystko mi sie zmieści.
Z góry dzieki za rady
Torba na D50 + 2 obiektywy i akcesoria
Rozpoczęty przez sebaok, 26 mar 2007 10:23
7 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 26 marca 2007 - 10:23
Napisano 26 marca 2007 - 14:47
Mam taką -> http://www.allegro.p... ... tl002.html Wchodzi do niej D5D z kitem + sigma 70-300, do tego masz jeszcze kilka kieszonek gdzie możesz powtykać karty, akumulatorki i gruszkę.
600/5,6 :>
Napisano 27 marca 2007 - 20:04
a ja zaproponowałabym Ci tą:
http://www.allegro.p... ... soria.html
co prawda o 4 zł droższa niż planujesz wydać - ale wydaje mi sie w sam raz na tki zestaw jak mówisz - i nawet ciut więcej (nigdy nie wiadomo )
Ja chyba właśnie sobie taką kupię-moja jest dla mnie odrobinę za mała-mieści się body z kitem+70-300 i duperele - ale mnie przydałaby się właśnie ciut wieksza... (może ktoś chciałby odkupić? )
http://www.allegro.p... ... soria.html
co prawda o 4 zł droższa niż planujesz wydać - ale wydaje mi sie w sam raz na tki zestaw jak mówisz - i nawet ciut więcej (nigdy nie wiadomo )
Ja chyba właśnie sobie taką kupię-moja jest dla mnie odrobinę za mała-mieści się body z kitem+70-300 i duperele - ale mnie przydałaby się właśnie ciut wieksza... (może ktoś chciałby odkupić? )
Napisano 28 marca 2007 - 09:31
Jeszcze nie kupiłaś a doradzasz
600/5,6 :>
Napisano 28 marca 2007 - 09:49
dlatego właśnie, pozwoliłam sobie podzielić się swoimi spostrzeżeniami na temat tego worka na sprzęt bo miałam to to w rękach, podobała mi się - solidna i pojemna - i wiem że sobie kupię właśnie tę torbę - tylko kwestia czasu (bardzo niedługiego)
Napisano 28 marca 2007 - 11:24
sebaok, a może udałoby ci się znaleźć używaną Lowepro Nova 4. JA taką kupiłem za 100zł w idealnym stanie - genialna torba!
Napisano 28 marca 2007 - 20:43
w torbie powinno być jescze miejsce na karty
a ile tego miejsca na karty potrzebujesz?
Osobiscie mam dwie torebki .
Mała , na jeden aparat plus obiektyw (300 - setka , większy nie wejdzie) na krótkie wyprawy.
Duża, dwa aparaty , trzy obiektywy, kanapki , dwie puszki piwa , różne drobne rzeczy, niestety lornetka na ramię , ta na dłuższe wypady. Acha paski pod torbą do podwieszenia statywu lub monopodu.
Ta większa bardziej mi leży
65 plz to troszkę mało , zabraknie ci na piwo.
Nie kupuj czasem tzw. torby systemowej Nikona , to zwykły chlebak , miałem to to w łapkach .
Nadaje się do noszenia bułek a nie sprzętu.
Napisano 28 marca 2007 - 21:46
a ile tego miejsca na karty potrzebujesz?
kto wie? zależy ile sie nosi ze sobą kart - może cały worek (na dłuższe wyprawy - i ot tak-na zapas, na wszelki wypadek)?
Żartuję, oczywiście