@laszlo111 dziękuję za odpowiedź! Ja w tym roku nie słyszałem jeszcze z domu słowika, choć w poprzednich latach miałem możliwość słuchania jego śpiewu po otworzeniu okna. Jeśli tylko gdzieś go usłyszę, to spróbuję powalczyć z tematem korzystając z Twoich podpowiedzi.
Słowiki
#41 (Marek Skruch)
Napisano 20 maja 2018 - 11:33
<span style='font-size: 14px;'><strong class='bbc'><a class='bbc_url' href='[url="""]http://www.marekskruch.pl'>www.marekskruch.pl</a></strong></span>[/url]
#42 (Andrzej Myczkowski)
Napisano 23 listopada 2018 - 14:11
@laszlo111 bardzo fajne kadry.
#43 (Andrzej Sacała)
Napisano 13 maja 2019 - 22:45
Sam nie wiem czy rdzawy czy szary , zareagował na głos szarego
27
28
#45 (Andrzej Sacała)
Napisano 14 maja 2019 - 22:42
Sam nie wiem czy rdzawy czy szary , zareagował na głos szarego
Okazuje się że jednak rdzawy.
PS widzę, że Sigma 100-300 daje radę z nowym body, ciekawe czemu moja nie...
Z samym obiektywem nie ma problemu , ale jak dopnę TC1,4 to już to trochę inaczej wygląda . Czasami jest ok. ale często jest tak że body czyta tylko sam obiektyw , na szczęście ponowne wpięcie z reguły pomaga , ale ustawiona mikrokalibracja dalej jest czytana z samego obiektywu , chociaż też nie zawsze . Może to wina styków .
A u Ciebie co dokładnie nie chce współpracować ?
#46 (Andrzej Myczkowski)
Napisano 15 maja 2019 - 10:34
Okazuje się że jednak rdzawy.
Z samym obiektywem nie ma problemu , ale jak dopnę TC1,4 to już to trochę inaczej wygląda . Czasami jest ok. ale często jest tak że body czyta tylko sam obiektyw , na szczęście ponowne wpięcie z reguły pomaga , ale ustawiona mikrokalibracja dalej jest czytana z samego obiektywu , chociaż też nie zawsze . Może to wina styków .
A u Ciebie co dokładnie nie chce współpracować ?
U mnie było mydło i nie trafiał AF pomimo regulacji w body... Moim zdaniem matryca z D7200 okazała się zbytnio wymagająca dla tego szkła...
#47 (Marek Skruch)
Napisano 15 maja 2019 - 11:40
@sasklacz piękne. I bardzo ładna kolorystyka.
<span style='font-size: 14px;'><strong class='bbc'><a class='bbc_url' href='[url="""]http://www.marekskruch.pl'>www.marekskruch.pl</a></strong></span>[/url]
#48 (Rafał Wyszyński)
Napisano 31 maja 2020 - 21:44
29. Słowik szary
Użytkownik rafal wyszynski edytował ten post 31 maja 2020 - 21:51
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych