Rośliny owadożerne w domu
Rozpoczęty przez chemik, 07 maj 2007 13:42
25 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 09 grudnia 2007 - 17:58
O jej.. czemu wątek się urwał ? a już miałam nadzieje, że obejrzę pożądanie zrobione zdjęcia różnych owadożerców yh
Napisano 12 marca 2008 - 21:12
fantastyczne rośliny i opisy , ja już się zdecydowałem
będę hodował
będę hodował
pozdro arachiusz...
www.arachiusz.pl
www.arachiusz.pl
Napisano 19 czerwca 2008 - 13:28
Naprawdę ciekawie Wyjechałam na 3 tygodnie, a moja muchołówka, dwie rosiczki ( okrągłolistna i D. Capensis) oraz dzbanecznik zostały pod opieką babuni Jak wróciłam zobaczyłam zdechnięte roślinki Teraz owadożerków już niestety nie mam, ale mam ładną kolekcyjkę tkzw. żywych kamieni. Jakieś 4 odmiany, może kiedyś zdjęcia wrzucę. Aha, i podlewać nie trzeba :->Ciekawie się robi , jak muszę wyjechać. Nie pozostaje mi nic innego, jak zostawić instrukcje podlewania
#24 (Tomek Wieczorek)
Napisano 26 lipca 2008 - 18:57
Od kilu dni również zostałem hodowcą rosiczek
Drosera VENUSTA
Drosera SPATULATA
Drosera BIFLORA
Drosera PELTATA
Drosera SESSILIFOLIA
Mam nasiona i zaszczepke takich gatunków.
Co z tego wyjdzie (i czy w ogóle coś wyjdzie) zobaczymy
Drosera VENUSTA
Drosera SPATULATA
Drosera BIFLORA
Drosera PELTATA
Drosera SESSILIFOLIA
Mam nasiona i zaszczepke takich gatunków.
Co z tego wyjdzie (i czy w ogóle coś wyjdzie) zobaczymy
Witryna autorska: wf.fotoprzyroda.pl
Napisano 07 sierpnia 2008 - 23:38
mam pytanie do ciebie chemiku przy jakim oknie trzymałeś Drosera aliciae i czy będzie ono dobre dla: D.Venusta i D.sessilifolia, i Drosera spathulaty
#26 (Krzysztof Krahel)
Napisano 08 sierpnia 2008 - 06:24
Stopniowo przyzwyczajałem, stoi na południowym (jak reszta moich rosiczek).mam pytanie do ciebie chemiku przy jakim oknie trzymałeś Drosera aliciae
Prawdę mówiąc ich nie miałem, więc trudno mi się wypowiedzieć, ale wydaje mi się, że jeśli stopniowo (nie w ciągu 1-2 dni, ale przez 2-3 tygodnie) będziesz przyzwyczają do mocnego światła, to również będą mogły stać na południowym. Jeśli nie chcesz ryzykować, to proponuję na początku trzymać je na wschodnim (tu nasłonecznienie zazwyczaj jest najsłabsze, przyzwyczają się do bezpośredniego słońca).D.Venusta i D.sessilifolia, i Drosera spathulaty