Szpaki - Sturnus vulgaris
Napisano 08 marca 2008 - 16:26
Napisano 08 marca 2008 - 19:33
Napisano 08 marca 2008 - 21:37
No właśnie, ale fotosc usuwając zdjęcia i odchodząc z forum dajesz za wygraną. Może faktycznie skorzystaj z przyciska ignoruj a nie będziesz się wkurzał, bo masz racje nie o to w tym chodzi.Roby, mam wrażenie, że to jednak nie chodziło o krytykę, ale właśnie o złośliwości,
Napisano 08 marca 2008 - 22:01
Forum jest miejscem gdzie ścierają się często wręcz antagonizujące się poglądy, do dobrze , należy jednak pamiętać , że zasada wzajemności obowiązuje także , a może przede wszystkim w takiej dyskusji , argumenty musza napotkac na kontre , byle rzeczową .
Moje uwagi do szpaka , były ironią ( bo fota jest w moim typie ) pochwał atlasowych póz i teł aseptycznych , nie wspominając o patykach .
Co do zarzutu ‘wycinania ‘ przeze mnie kwiatu fotografów z forum , to idiotyzm , ja nie zaczynałem „trolowych” wycieczek osobistych , obrzydzenia kolegowaniem , ostrzegłem nawet lojalnie , że potrafię się odgryźć i to zrobiłem , to wszystko.
Co do wielkiego zwijającego fotki to jakaś fantastyka zrozumienia wypowiedzi , nie tłumaczę się tylko jestem zdziwiony interpretacją .
Napisano 08 marca 2008 - 22:12
a nie zaczynałem „trolowych” wycieczek osobistych
Rozumiem, że masz na mysli Tomajka...
Napisano 08 marca 2008 - 22:42
nie mylic komentarza od krytyki , bo ja tylko na krytykach nauczylem sie zdjecia robic
[dumnie wypinam pierś]
nie chciałem w sumie zabierać głosu, ale Sylwester - daj spokój, faktycznie wychodzi to trochę niepoważnie. Przecież możesz olać jakiś konkretny komentarz, a skupić się na tych pozostałych. Dodatkowo dodam, że choć mi się styl Blue Dun'a nie podoba wcale, to od zawsze Ci mówiłem - zredukuj parcie na pojawianie się tu i tam z nowościami. Kilka ostatnio wsadzonych fotek to już nawet eksperymenty nie są, szkoda rujnować pozycję, którą wypracowałeś.
Wrzuć coś, co zakończy dyskusję w 1 sekundzie, masz takich fotek sporo. Na dobrym poziomie poważnych publikacji. To chyba najprostsze rozwiązanie.
Napisano 08 marca 2008 - 22:50
twój kolega sie obraża za to ,że sie o nim dobrze pisze używając bardziej zawiłych słów niż rewelacja ! super !
edit:
kubaman:" Dodatkowo dodam, że choć mi się styl Blue Dun'a nie podoba wcale,"
w czym ci sie niepodoba ? ,jakaś choroba ! pomór umysłów , już nawet żle,że pisze o twoich zdjeciach ,że dobre , ładne ,technicznie perfekcyjne ?
haha no nie jazda bez trzymanki .
Napisano 08 marca 2008 - 23:06
No właśnie wstawił ktoś ostatnio jakieś nowości ?z nowościami ?,
Wszystko co widziałem w "nowościach" bylo juz na innych stronach w 2007 roku .
Robicie jeszcze zdjęcia ?......czy jaja sobie robicie ... z okazji wielkanocy ?
Piękne ...genialne ..kapitalne..idealne..perfekcyjne.. stare i oklepane ...ot co
Wydawało mi się że na tym forum fajnie jest że prawie wszyscy trzymają się pór roku a tu proszę ptaszek z lata w środku zimy Oczywiście genialne..kapitalne ..idealne...etc.....
#169 (Marcin Perkowski)
Napisano 08 marca 2008 - 23:18
http://marcinperkowski.pl/
Canon 7D + 500/4L IS
Napisano 08 marca 2008 - 23:31
Panowie, powtórzę za lachem, to nie jest przypadek, że kolejny dobry fotograf umyka z tego forum.
Magnum43, sorry, ale nie bardzo rozumiem wymowę Twojego postu...
Napisano 08 marca 2008 - 23:45
MarcinP, o czym ty piszesz , cytat daj , czemu nie wierzysz , czyim oczom , równać a poco ?
41.
Napisano 08 marca 2008 - 23:49
czym ty piszesz , cytat daj , czemu nie wierzysz , czyim oczom , równać a poco ?
no właśnie BlueDun cały czas jest problem w tym, że ty nie wiesz o co chodzi.
Albo udajesz, że nie wiesz...
A twoje odniesienie do postu nieudacza był po prostu... Nie będę się zniżał do twojego poziomu
Napisano 08 marca 2008 - 23:51
no widzisz [b]MarcinP, cały czas jest problem ,że ktoś tu bredzi , albo udajesz ,że nie wiesz , nie no napisz coś konkretnego .właśnie BlueDun[b] cały czas jest problem w tym, że ty nie wiesz o co chodzi.
Albo udajesz, że nie wiesz...
Napisano 08 marca 2008 - 23:54
To proste ..chodzi tylko i wyłącznie o nowe zdjęcia! a nie o "nowe" na tym forum.Magnum43, sorry, ale nie bardzo rozumiem wymowę Twojego postu...
Jaśniej się nie da na innych forach te foty z lat 06-07 dostały juz tyle pochwał że za chwilę autorzy trafią na aleję gwiazd w hollywood .
FP to ostatnie forum ?
Na proste pytania i tak prawie nikt nie odpowie .....prawie .
Na pytanie Rafiboja dotyczace GO odpowiedział Chemik i chwała mu za to.........
My zwykli amatorzy po prostu chcemy czasami wiedzieć ...tak jak w tym programie "Jak to jest zrobione ? " .... i przestańcie udawać orgazm przy ogladaniu zdjęć Mistrzów ...jako ostatnie forum na ziemi...
Lepiej spytajcie "jak to jest zrobione ? "......
parafrazując pewnego prezydenta US and A .....Nie pytaj co mozesz zrobić dla Mistrza ....tylko co Mistrz moze zrobić dla Ciebie .....
Napisano 09 marca 2008 - 00:06
zanim szanowni admini zrobią coś z pewnym idiotą trolującym to forum??
to sie w twoim kanonie mieści ( żarcik przy pifku z kolesiem ?)
wiesz kto to jest cham ?
logika kalego ? kopać można ,w ripoście dostać glana w tyłek be ? ciekawe .
makabra logiki wypowiedzi , sory , ale tu już przesadziłeś , o focie coś ,może chociaż napluć .Nie będę się zniżał do twojego poziomu
42.
Napisano 09 marca 2008 - 00:06
My zwykli amatorzy po prostu chcemy czasami wiedzieć ...tak jak w tym programie "Jak to jest zrobione ? " .... i przestańcie udawać orgazm przy ogladaniu zdjęć Mistrzów
Znowu Cię nie rozumiem. Zarzucasz, że ktoś pisze kilka ciepłych słów o fotografii, która mu się podoba? Czego oczekujesz? Że będziemy chwalić kiepskie zdjęcia?
Magnum z wielką przyjemnością czytałem Twoje opowieści o danielach (były tak wciągające, że pozwoliłem sobie je nawet opowiedzieć w firmie ludziom, którzy są kompletnie oderwani od przyrody), ale pozwól mi (i innym, jak mniemam) cieszyć się oglądaniem świetnych zdjęć innych kolegów, a także na słowo pochwały, jeśli te zdjęcia wzbudzają w nas jakieś pozytywne uczucia.
Napisano 09 marca 2008 - 00:11
Napisano 09 marca 2008 - 00:12
o focie coś ,może chociaż napluć
To nie w moim stylu BlueDun. Wybacz, ale nie będę więcej komentował twoich wypowiedzi. Pozdrawiam Cię i życzę wielu udanych zdjęć.
Napisano 09 marca 2008 - 00:15
Wybacz, ale nie będę więcej komentował twoich wypowiedzi.
wybaczam , weż sie wreszcie za komentowanie swoich odczuć na temat fotografii ,dawanie rad i robienie zdjęć .
pozdrawiam
Napisano 09 marca 2008 - 00:21
Magnum43 zdziwie Cie moze ale nie wszyscy tak robia jak piszesz. Mimo, ze zima pokazalem tu zdjecia z lata to to sa nowe zdjecia - nigdzie ich nie pokazywalem publicznie wczesniej(to jest jedyne forum na ktorym jestem - chociaz zaczynam miec wrazenie, ze i tak o jedno za duzo) - po prostu brak czasu do opanowania programow do edycji a potem brak wystarczajacego czasu, zeby wycisnac z wypocin ile sie da. A jeszcze zdecydowac, ktore najpierw obrobic... A moze czegos niedoczytalem w regulaminie...?
Moze juz by ktos skonczyl ten offtopic.
fota 41 moim zdaniem ciekawa, chociaz wydaje mi sie ze troszke przyciasna, zwlaszcza z prawej i zdolu. I ten dziobek...