Witam.
Z niewyjaśnionych powodów powróciłem do mojego dawnego hobby z przed 4 lat które wtedy intensywnie praktykowałem na ZENICIE TTL , dzisiaj zakupiłem nowy aparat Lustrzankę Cyfrową Cenon Eos 400D i czuje się jak dziewica . Jeśli ktoś może z krakowa mający pojecie o lustrzankach i zasadach różnego szerokiego typu ich użycia w praktyce ma ochote na wypad foto będzie mi bardzo miło . I Nie chodzi o to ze nie mam pojęcia o fotografi tylko zatrzymałem się pare lat temu , przesłony , czasy otwarcia migawki czułości filmów to wszystko wtedy ( jak dla mnie było inne ) będe wdzięcznny za odzew
Pozdro
Nowi ludzie zaczynający świat fotografi
Rozpoczęty przez Rusolinio, 09 paź 2007 00:30
3 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 09 października 2007 - 00:30
RUS1
Napisano 09 października 2007 - 10:07
Rusolinio, witaj... hmm, jakby tu... no... fotografia ma to do siebie że nitk cie niczego nei nauczy. ew. tylko jakiś podstaw, ale te można wyczytać w peirwszej lepszej książce. Cyfranka nie rózni się wiele od analoga więc nie rozumiem w czym problem. Ja zaczynałem od manualnej Careny CX300 a potem przesiadłem się na Minoltę D 7D i jakos nie miałęm problemów. Po prostu pójdź do biblioteki, wyporzycz pierwszą lepszą książkę i rób zdjęcia. Ot, cała filozofia...
( albo wpisz w google - fogorafia )
Co innego jesli chcesz poznać ludzi wtedy zapisz się do jakiegoś klubu fotograficznego w Krk pewnie ich pełno.
( albo wpisz w google - fogorafia )
Co innego jesli chcesz poznać ludzi wtedy zapisz się do jakiegoś klubu fotograficznego w Krk pewnie ich pełno.
#3 (Dariusz Serafin)
Napisano 19 grudnia 2007 - 23:15
Myślę ,że jak się zatrzymałeś na wiadomościach z przed czterech lat i nie miałeś problemów z Zenitem ,to nie będziesz miał rzadnych problemów z nowym nabytkiem ,zasady fotografii są niezmienne(jak do tej pory)
350d+sigma 70-300 APO DG;canon 400mm f/5.6 L USM
#4 (Marek Skruch)
Napisano 20 grudnia 2007 - 09:36
I wspólnymi siłami rozdziewiczycie Rusolinio...ja, stary analog, kolega cyfra więc coś po środku wymyślimy...
<strong class='bbc'><span style='font-size: 10px;'>Pentaxy dwa i kupa szkła </span></strong><br />
<span style='font-size: 14px;'><strong class='bbc'><a class='bbc_url' href='[url="""]http://www.marekskruch.pl'>www.marekskruch.pl</a></strong></span>[/url]
<span style='font-size: 14px;'><strong class='bbc'><a class='bbc_url' href='[url="""]http://www.marekskruch.pl'>www.marekskruch.pl</a></strong></span>[/url]