Skocz do zawartości

Fotoprzyroda.pl używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Zdjęcie

Album

Ten temat został zarchiwizowany. Oznacza to, że nie możesz dodać do niego odpowiedzi.
202 odpowiedzi w tym temacie

#1 morav

morav

Napisano 24 października 2007 - 19:09

Właśnie trwają prace nad naszą galerią, więc różne dziwne rzeczy mogą się dziać :wacko:

#2 korba

korba
  • Użytkownik
  • 888 postów

Napisano 24 października 2007 - 19:20

wlasnie zauwazylem :-)
i mamy nowego admina :-)
Canon 400D + Tamron 55-200 i coś krótszego (50 1.8)

#3 morav

morav

Napisano 24 października 2007 - 19:23

i mamy nowego admina

Chwilowo :-)

#4 brzeziu

brzeziu
  • Użytkownik
  • 704 postów

Napisano 24 października 2007 - 19:36

Zmiany , zmiany , zmiany ;-)
C30D/BG-E2n*EF-S10-22F3,5-4,5*EF/50F1,4*EF100F2,8*430EX*M055x pro cdn
www.brzeziu.selia.pl

#5 chemik

chemik

Napisano 24 października 2007 - 20:47

Oby na dobre nam wyszły....
http://chemik12.blogspot.com/
http://krahel.cba.pl/

Canon 40D + C 50/1.8 ,C 400/5.6, T 17-50/2,8

#6 Dunadan

Dunadan

Napisano 25 października 2007 - 08:20

No własnie, co o tym myślicie?

:ninja:

#7 hubacz

hubacz

Napisano 25 października 2007 - 17:56

Strzelam w ciemno ze okaze sie to niewypał z ktorego korzystać beda tylko nieliczni ktorym zalezy zeby byla :>

Dlaczego ? Wystarczy spojrzec co sie dzieje np na innych tego typu galeriach przy forach.

#8 brzeziu

brzeziu
  • Użytkownik
  • 704 postów

Napisano 25 października 2007 - 18:21

Chyba lepszym pomysłem było by pokazywanie się nowo wystawionych fotek w postaci takich miniaturek , jako taka zajawka , wglądówka ... kierująca do posta.
Sam pomysł galerii jakoś mnie nie przekonuje , ale może się mylę ... :-?
C30D/BG-E2n*EF-S10-22F3,5-4,5*EF/50F1,4*EF100F2,8*430EX*M055x pro cdn
www.brzeziu.selia.pl

#9 korba

korba
  • Użytkownik
  • 888 postów

Napisano 25 października 2007 - 21:28

brzeziu, mysle ze to jest ciezkie z technicznego punktu widzenia ... kazdy post trzebaby "skanowac" w poszukiwaniu znacznika wklejenia obrazka - oczywiscie jest to do zrobienia ale nie wiem czy w jakis prosty sposob :-/

Co do samego albumu to mam mieszane uczucia:
ZA
- oceny zamiast komentarzy - czesto anonimowa ocena jest latwiejsza do wystawienia niz otwarty komentarz, klikniecie na 1,2,3 ... czy jakas inna ocene jest szybkie sprawne i nie wymaga czasu (nie tyle co pisanie posta)
- najnowsze fotki w widocznym miejscu to fajny pomysl
PRZECIW
- album moze ograniczyc ilosc fotek wstawianych do watkow tematycznych (malo komu bedzie sie chcialo wstawiac fotki tu i tu)
- czesto w ciagu kilku minut przybywa kilkanascie fotek (jeden autor wrzuca 3 w poscie) wtedy sledzenie tych najnowszych 4 w albumie ma maly sens ...

Ogolnie mysle ze temat jest warty rozwazenia, jak nie wypali to sie zrobi ankiete i najwyzej zlikiwduje :-D
Canon 400D + Tamron 55-200 i coś krótszego (50 1.8)

#10 nebari

nebari

Napisano 26 października 2007 - 08:16

Ja się obawiam jednego, żeby to nie skończyło się jak na fotoalbumie onetu gdzie było ocenianie które nic nie wnosiło, a wręcz wytrącało z równowagi bo ci co wystawiali gnioty oceniali naprawdę świetne foty na poziomie 1 a swoje na poziomie 5 i 6 (nie uważam, że na naszym forumu było by podobnie). Jak dla mnie ważna jest opinia ludzi którzy zajmują się fotografią mniej lub bardziej profesjonalnie i od których mogę usłyszeć co jest nie tak i jak to ewentualnie poprawić, natomiast etap ocen wraz ze szkołą już mam za sobą. Co do albumu to może coś w wersji tej stronki: http://www.fotografi....pl/galeria.php

https://www.facebook...s.Piotr.Majder/

|BODY - CANON EOS 450D | CANON EOS 70D | Minolta A-2 |
|SZKŁO - SIGMA 70-300 APO DG Macro | SIGMA 18-50mm F2.8 EX DC MACRO |
|INNE - system Cokin -P, pierścienie pośrednie |

#11 Roby

Roby

Napisano 26 października 2007 - 08:48

To ja może napiszę coś od strony administracji forum by naświetlić ogólne ramy jak ma to wyglądać.
Pomysł jest taki by w galerii zgromadzić najlepsze zdjęcia z forum. Galeria miałaby być swoistą wizytówką forum i pokazywać poziom do którego mamy ciągnąć.
Nie będzie tam tylko zwycięskich zdjęć z konkursów, ale też i inne.
Każdy użytkownik będzie miał prawo mieć prywatną galerię, do której najprawdopodobniej będzie mógł wstawić tylko 5 zdjęć na 3 miesiące. Będzie to zatem zmuszać użytkowników by selekcjonować swoje zdjęcia i wybierać tylko te najlepsze, a jednocześnie nie odciągnie użytkowników od samego forum i wstawiania oraz komentowania zdjęć na forum.
Galerie prywatne będą poczekalnią do przejścia do głównej galerii forum. A dostawać się tam będą zdjęcia, które z prywatnych galerii zbiorą najwyższą notę.
Taki jest ramowy pomysł, który może się jeszcze ciut zmieni.

#12 hubacz

hubacz

Napisano 26 października 2007 - 09:56

Czyli cos jak na grupachdyskusyjnych foto-przyroda i fotografia przyrodnicza ? :)

#13 Roby

Roby

Napisano 26 października 2007 - 10:26

Czyli cos jak na grupachdyskusyjnych foto-przyroda i fotografia przyrodnicza ? :)

Trochę tak, ale nie do końca - trzeba pamiętać, że taka galeria miałaby służyć do wyselekcjonowania najlepszych zdjęć umieszczanych na forum i być naszą wizytówką. Więc galeria powinna być dodatkiem do forum, a nie forum dodatkiem galerii. Forum powinno być nadal głównym elementem naszych działań. Stąd ograniczenie tylko do 5 zdj. na 3 mce.

#14 nebari

nebari

Napisano 26 października 2007 - 11:32

hmm w sumie to ja jestem za jak coś nie wypali to zawsze można to zmienić

#15 morav

morav

Napisano 26 października 2007 - 12:54

Roby, napisał mniej więcej jak to widzimy, kilka drobnych spraw zostanie jeszcze dogranych.

Głosować i komentować można tylko w prywatnych galeriach, w tematycznych pozostanie tylko: Temat Autor i Opis

#16 morav

morav

Napisano 26 października 2007 - 12:56

I nie rozumiem sceptyków, ile dobrych zdjęć poszło w zapomnienie na w wątku sarna.
W galerie zawsze można luknąć i zobaczyć co to najlepsze.

#17 Halina

Halina

Napisano 26 października 2007 - 13:31

Po tym jak Roby wyjaśnił całą ideę - jestem za :!: !
Wątki są coraz dłuższe, wiele osób wstawia zdjęcia po to żeby się uczyć je robić i bardzo dobrze. Ale w ten sposób nikną te perełki, które są świetne warsztatowo i jeszcze mają to "coś".
Żeby przypomnieć sobie sikorkę w kąpieli trzeba się przekopać przez 18 stron postów.

A forum musi zostać takie, jakie jest - z tymi dyskusjami i opowieściami, bo to pasjonująca lektura.

#18 Roby

Roby

Napisano 26 października 2007 - 13:34

Halina, dobrze to ujęłaś.

#19 nebari

nebari

Napisano 26 października 2007 - 13:48

a kiedy można się będzie spodziewać pierwszych zmian?? co prawda już się chyba coś zaczęło zmieniać bo dzisiaj na stronie startowej wisi że brak nowych zdjęć

#20 Roby

Roby

Napisano 26 października 2007 - 14:12

a kiedy można się będzie spodziewać pierwszych zmian??

Cierpliwości, na razie sprawy techniczne chłopaki dopinają, a pozostają jeszcze tzw. organizacyjne ;-)