Skocz do zawartości

Fotoprzyroda.pl używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Zdjęcie

Album

Ten temat został zarchiwizowany. Oznacza to, że nie możesz dodać do niego odpowiedzi.
202 odpowiedzi w tym temacie

#181 chemik

chemik

Napisano 08 kwietnia 2008 - 22:22

Ja w sumie nie narzekam. Będą kolejne ujęcia. W końcu to zabawa, a dodatkowo coś reprezentuje forum - oby najlepsze...
http://chemik12.blogspot.com/
http://krahel.cba.pl/

Canon 40D + C 50/1.8 ,C 400/5.6, T 17-50/2,8

#182 BlueDun

BlueDun

Napisano 08 kwietnia 2008 - 22:36

chemik, to wrzuć jeszcze raz , widzę , że niektórzy po kilka razy te same foty dodają , może na zasadzie do skutku ? ;-)
Zgodnie z punktem 7. regulaminu, ten użytkownik został usunięty z forum.

#183 Monastor

Monastor

Napisano 08 kwietnia 2008 - 22:37

BlueDun, próbuję tak z jedną z leśnych impresji odkąd pojawił się album... bez skutku ^^
Chyba nie tędy droga

#184 BlueDun

BlueDun

Napisano 08 kwietnia 2008 - 22:48

być może czasem się trafi refleksja wśród oceniających , uda sie dostrzec , clue :roll:

#185 Monastor

Monastor

Napisano 08 kwietnia 2008 - 22:52

BlueDun, po prostu przerastamy epokę :mrgreen:
Niestety docenią nas po śmierci :hihi:

#186 Magnum43

Magnum43

Napisano 09 kwietnia 2008 - 11:45

widzę , że niektórzy po kilka razy te same foty dodają , może na zasadzie do skutku ?

Tego nie wiedziałem ... w takim razie

Chyba nie tędy droga

Myslę że masz rację . :hmmm: Chyba nie ma większego znaczenia opinia uzytkowników .....liczy się determinacja osoby dziesiąty raz wstawiajacej te same zdjęcia ......he he he .....żałosne i żenujace ...to chyba wystarczajaco delikatne określenie ? .

#187 Dunadan

Dunadan

Napisano 09 kwietnia 2008 - 12:29

Czasami bywa tak ze fotka raz odrzucona może być przyjęta - jak ktoś chce wrzucać w kółko tę samą fotkę to OK, jego sprawa ;-) jeśli jest dobra to może kiedyś się przyjmie. Pytanie - czy nie lepiej zrobić drugiej, lepszej? :hihi:
Choć przyznam ze sam mam takie fotki które mi się cholernie podobają ( że tak skromnie powiem ) a jakoś ludzie nie zwracają na nie uwagi i nie mam pojęcia czemu :niewiem:

:ninja:

#188 Magnum43

Magnum43

Napisano 09 kwietnia 2008 - 15:43

jakoś ludzie nie zwracają na nie uwagi i nie mam pojęcia czemu

Umacnia mnie to w przekonaniu że wizja autora niekoniecznie zawsze jest zrozumiała dla odbiorcy ....mozna sobie tylko zadać pytanie ..........czy autor nie umie przekazać treści? ...czy widz nie rozumie obrazu ?
W sumie na jedno wychodzi :-/ Jeżeli uda Ci się zadowolić Wszystkich to krok w stronę komercji.....Twoje własne JA ..będzie tylko w podpisie a cała reszta to to co chcą oglądać inni ;-)

#189 BlueDun

BlueDun

Napisano 09 kwietnia 2008 - 20:02

Magnum43, święte słowa :bow: :mrgreen:

#190 Tadzeu

Tadzeu

Napisano 16 kwietnia 2008 - 07:41

A może dodać jakiś znacznik do kliknięcia przy zdjęciu, typu: "Do galerii", "Do kosza", "Takie sobie". Wtedy autor będzie miał lepsze rozeznanie.
Ja przed wrzuceniem zdjęcia radzę się żony :mrgreen:

#191 ostapowicz

ostapowicz

Napisano 16 kwietnia 2008 - 08:16

Tadzeu, tak żona to dobry pomysł ja również jak wysyłam coś na konkurs to pytam mojej połowicy i to się sprawdza. :lol:
Wojtek

#192 MarcinP

MarcinP

Napisano 16 kwietnia 2008 - 12:27

A co myślicie o tym, żeby ocena zdjęcia pojawiała się dopiero po zagłosowaniu przez użytkownika? Sam często łapię się na tym, że ocena, którą widzę, jakoś tam wpływa na mój pogląd i otwierając album z nieocenionymi fotkami staram się nie spoglądać na notę wystawioną wcześniej. Nie wiem tylko czy jest taka możliwość techniczna...

#193 nebari

nebari

Napisano 16 kwietnia 2008 - 12:48

jestem za gdyż mam to samo - na pewno jest taka możliwość raz się z czym takim spotkałem na jakiejś galerii w onecie gdzie właśnie ocena pokazała się dopiero po zagłosowaniu

https://www.facebook...s.Piotr.Majder/

|BODY - CANON EOS 450D | CANON EOS 70D | Minolta A-2 |
|SZKŁO - SIGMA 70-300 APO DG Macro | SIGMA 18-50mm F2.8 EX DC MACRO |
|INNE - system Cokin -P, pierścienie pośrednie |

#194 Roby

Roby

Napisano 16 kwietnia 2008 - 13:00

żeby ocena zdjęcia pojawiała się dopiero po zagłosowaniu przez użytkownika?

To byłoby dobre. Pogadamy o tym na plenerze.

Jak macie jakieś uwagi i propozycje to jest okazja coś napisać i obgadać, jest wątek 'drobna sugestia do administracji' ;-)

#195 Hunt

Hunt
  • Użytkownik
  • 563 postów

Napisano 16 kwietnia 2008 - 17:55

Zebrałem siły, odwagę i dałem, zobaczmy co z tego wyjdzie ;-)

Bez wątpienia pomysł jest dobry, w albumie powinny być tylko najlepsze zdjęcia...

Pomysł o pojawieniu się oceny dopiero po zagłosowaniu podoba mi się...
Jakiś Canon jakieś szkła...

#196 Monastor

Monastor

Napisano 16 kwietnia 2008 - 18:03

Też jestem za późniejszym pojawianiem się oceny ;-)

#197 BlueDun

BlueDun

Napisano 16 kwietnia 2008 - 19:00

ja też

#198 Halina

Halina

Napisano 16 kwietnia 2008 - 19:46

Ja też jestem za ocenianiem bez świadomości, co myślą na ten temat inni.

#199 morav

morav

Napisano 16 kwietnia 2008 - 19:57

To pewnie tak zrobimy.
Po plenerze pewnie jakieś zmiany zajdą.

#200 comatus

comatus

Napisano 13 sierpnia 2009 - 16:34

Wiem, że ta informacja gdzieś była, ale nie mogę znaleźć.
Jak sprawdzić ocenę swojego zdjęcia w poczekalni (nie oceniając go oczywiście ;-) )?