Album
Napisano 15 listopada 2007 - 12:14
Napisano 15 listopada 2007 - 16:45
Dunadan napisał:
Hmm żeby zagłosować trzeba się przyłączyć do grupy albumowej... to nie boli a na przyszłość może sie przydać jak się trafi lepsza fotka
Okazuje się, że może jednak trochę boleć. Moje podanie zostało odrzucone z powodu zbyt krótkiego stażu (od września br.). Nie mam wielkich ambicji, jesli chodzi o wygrywanie konkursów. Fotografuję od niedawna (kwiecień), mam kiepski sprzęt (lustrzankę będę miał dopiero na wiosnę) i mam świadomość potrzeby ciągłego uczenia się. Ale odkąd znalazłem to forum, spędzam tu mnóstwo czasu. A czasem nawet wrzucę jakiegoś posta

Dlatego zrobiło mi się po prostu przykro, gdy przeczytałem dziś info od moda. Proponuję określić jaśniej jaki staż kwalifikuje do dopuszczenia do Galerii. A najlepiej też minimalną ilość postów albo średnią pisania. Choćby po to żeby naprawdę forumowicze nie przeżywali niepotrzebnych rozczarowań. Bo do tej pory Fotoprzyroda.pl kojarzyła mi się wyłącznie z pozytywnymi doznaniami

Pozdrawiam wszystkich
Napisano 15 listopada 2007 - 16:58
Wiem że takie zadanie jest straszliwie pracochłonne, ale odpowiednio napisana prośba skłoni naszego wodza do zaglądnięcia w PROFIL i ponownego rozpatrzenia swojej decyzji.
Ja ze swojej strony, jeśli to w ogóle będzie miało jakiś wpływ, proszę o ponowne rozpatrzenie sprawy naszego kolegi MarcinP
Napisano 15 listopada 2007 - 17:08
Tym bardziej, że mod ponownie rozpatrzył moją prośbę ponownie i mam już dostęp do Albumu

Napisano 15 listopada 2007 - 17:14
tomajk, przeglądam profil

Nie należy tego traktować jako odrzucenia kandydatury, po prostu chciałem żeby kolega pobył jeszcze trochę na forum, może zbyt pobieżnie przejrzałem jego posty.
ps: dodałem Marcina do grupy.
Napisano 15 listopada 2007 - 19:34
Tych naszych postów to jest CAŁA masa więc prześledzenie who is who nie jest łatwym zadaniem.
Najlepszym sposobem jest otwarte postawienie sprawy, i do tego publicznie, szczerość jest wtedy nagradzana.

Napisano 15 listopada 2007 - 21:04

ojciec chrzestny 77

Napisano 15 listopada 2007 - 22:39
Napisano 16 listopada 2007 - 10:08
mały nepotyzm hehe
![]()
ojciec chrzestny 77, ale popieram , :->
Nepotyzm... Nie sądziłem, że doczekam się takich komentarzy.

Mogłem siedzieć cicho i nie wyskakiwać przed szereg.
Napisano 21 listopada 2007 - 18:57
Przepraszam bardzo... ale ja NAPEWNO żadnego podania pisać nie będę... bo uważam to za dziecinadę... a urzędów i podań ma po dziurki w nosie na codzień

Miłej zabawy Albumowej życzę

Napisano 21 listopada 2007 - 19:26
Napisano 21 listopada 2007 - 21:57
Też tak mi się wydaje.Procedura wcale nie jest tak skomplikowana, by z takim przekąsem się wypowiadać
Żadnych podań pisać nie trzeba, roka63 nie daj się prosić...

Sprzęt: NIKON D300; 18-70DX; Tamron 150-600; SIGMA 50/2.8 MACRO, SIGMA 10-20, AF-S 300/4 1.4 1.7
Moja wizytówka
Napisano 21 listopada 2007 - 22:49
Napisano 22 listopada 2007 - 07:35
Pierwsza sprawa... finansowanie... przecie dzisiaj to nawet za darmo w mordę nie dostaniesz... no, chyba że zasłużony

Mówi się, że Album ma być wizytówką Forum, mówię oczywiście o Albumie Ogólnym. I dobrze. Jednak jeśli chodzi o Albumy INDYWIDUALNE... to wydaje mi się, że każdemu powinien należeć się z "automatu". TO BĘDZIE WIZYTÓWKA danego Forumowicza... I nie obawiałbym się o te "gnioty-knioty"... no chyba, że ktoś chce aby Go takim widzieć

Co do "awansu" kadru na wspaniałe łono Galerii Ogólnej... to ocena i te średnie nie budzą zastrzeżeń (moich).
Jeżeli chodzi o etykę (poruszona w Regulaminie sprawa oceny własnych prac)... to moja naiwność sięga ZENITU... wierzę i ufam Ludziom... a tym bardziej TYM, którym dobro wspaniałej Przyrody leży na sercu. Nie rywalizujmy niezdrowo, wspomagajmy się... a Wszystkim wyjdzie to tylko na PLUS

Moja prośba... NIE ODMAWIAJCIE ludziom posiadania ich własnych galerii... czytając tutaj niektóre słowa... czuło się żal i ból... a to rodzi niechęć...
Pisałem te słowa mając na celu jak najlepsze dobro tego Forum...
... i to by było na tyle...
Wspaniałych kadrów życzę Wszystkim

Napisano 22 listopada 2007 - 08:38
Mówi się, że Album ma być wizytówką Forum, mówię oczywiście o Albumie Ogólnym. I dobrze. Jednak jeśli chodzi o Albumy INDYWIDUALNE... to wydaje mi się, że każdemu powinien należeć się z "automatu". TO BĘDZIE WIZYTÓWKA danego Forumowicza... I nie obawiałbym się o te "gnioty-knioty"... no chyba, że ktoś chce aby Go takim widzieć
To nasze ograniczenia z Album Team ma cel taki by nie było takiej sytuacji, że ktoś się danego dnia zarejestruje i od razu będzie miał galerię. Teoretycznie jest taka możliwość że ktoś się zarejestruje tylko by być w Galerii, a nam chodzi też o rozwój forum. Zatem chcemy by każdy nowy użytkownik najpierw podziałał na forum i dopiero za jakiś czas dostał dostęp do Album Team . Z tego co wiem, to w zasadzie każdy już aktywny użytkownik dostanie taki dostęp wystarczy tylko w odpowiednim miejscu kliknąć. Chyba że narozrabiał, ale to inna kwestia

Napisano 22 listopada 2007 - 12:09

A wracając do "wizytówek"... Forum samo w sobie jest WIZYTÓWKĄ... Nas Samych... i Wspólnoty Ludzi, którym dobro Przyrody leży na sercu

Mnie już życie cierpliwości i pokory nauczyło...

Napisano 22 listopada 2007 - 13:17
Eee tam. Ty Roka to spokojny człowiek jesteśJa cały czas rozrabiam

Napisano 22 listopada 2007 - 13:23
Napisano 22 listopada 2007 - 16:01
To nasze ograniczenia z Album Team ma cel taki by nie było takiej sytuacji, że ktoś się danego dnia zarejestruje i od razu będzie miał galerię. Teoretycznie jest taka możliwość że ktoś się zarejestruje tylko by być w Galerii, a nam chodzi też o rozwój forum. Zatem chcemy by każdy nowy użytkownik najpierw podziałał na forum i dopiero za jakiś czas dostał dostęp do Album Team . Z tego co wiem, to w zasadzie każdy już aktywny użytkownik dostanie taki dostęp wystarczy tylko w odpowiednim miejscu kliknąć. Chyba że narozrabiał, ale to inna kwestia
święte słowa !! , tu sie mamy uczyć i wymieniać poglądy , tym sie różni to forum , i niech tak zostanie !
postawienie na galerie zabije forum , nie mówiąc o niedorzecznym "sponsorowaniu " finansowym , które doprowadzić może ( choc nie musi ) do sytuacji kuriozalnej prawie jak na ob właśnie , łącznie z tworzeniem twa właśnie.
jakiekolwiek oceny i klasyfikacje prowadza do narcystycznych nadużyć,
błagam nie testujmy tego !!!
galeria sie rozrośnie , a na forum będą wylewane żale , a bo ten- to a bo tamten -tamto, itp itd,
jestem na nie , a nawet jeszcze bardziej przeciw !jest dobrze ! nie zmieniać !
imho oczywiście

Napisano 22 listopada 2007 - 16:53