Skocz do zawartości

Fotoprzyroda.pl używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Polub nas na Facebooku!       

x

Zdjęcie

Album

Ten temat został zarchiwizowany. Oznacza to, że nie możesz dodać do niego odpowiedzi.
202 odpowiedzi w tym temacie

#141 Dunadan

Dunadan

Napisano 09 stycznia 2008 - 09:15

:?: rozwiń myśl...

:ninja:

#142 BlueDun

BlueDun

Napisano 09 stycznia 2008 - 09:18

no w albumie , nie mozna wstawiac bo bok ma 1 pix :mrgreen: , czyli wąskie na 1 długie na 800 , czy blokada długo potrwa, wstawiania ?
Zgodnie z punktem 7. regulaminu, ten użytkownik został usunięty z forum.

#143 morav

morav

Napisano 09 stycznia 2008 - 09:28

A to wystarczy regulamin poczytać. :-/

#144 Dunadan

Dunadan

Napisano 09 stycznia 2008 - 09:33

BlueDun, a le po co chcesz wstawiać obraz który ma i pixel... przecież to sensu nie ma...

:ninja:

#145 BlueDun

BlueDun

Napisano 09 stycznia 2008 - 17:30

nitkę ? ;-) :mrgreen:

#146 Roby

Roby

Napisano 09 stycznia 2008 - 19:02

nitkę ?

Jedynie babie lato jest przyrodnicze zwykła nitka nie ;-)

#147 bodziek

bodziek
  • Użytkownik
  • 485 postów

Napisano 09 stycznia 2008 - 20:10

to może pajęczynka ?

#148 BlueDun

BlueDun

Napisano 10 stycznia 2008 - 19:43

:mrgreen:

#149 Roby

Roby

Napisano 10 stycznia 2008 - 19:43

Jak zapewne cześć z użytkowników zauważyła znowu można wstawiać zdjęcia do galerii prywatnych.
Zdjecia wstawione w grudniu zostały przeniesione do galerii ogólnej przy czym jako prog dostępu po dyskusji ustaliliśmy poziom 7,0 czyli nieco wyżej niż ostatnio, ale w sumie mają tam trafiać tylko najlepsze zdjęcia.
Zachęcam tych którzy jeszcze nie są w Album Team do dołączania do tej grupy, zakładania własnych galerii i głosowania.
Proszę też forumowiczów których zdjęcia się nie dostały do galerii ogólnej o nie załamywanie rąk, tylko o jeszcze więcej wysiłku przy robieniu zdjęć, a z pewnością będzie lepiej.

Od teraz na kwartał umieszczamy 4 zdjęcia.

#150 Czarny zwierz

Czarny zwierz
  • Użytkownik
  • 1 162 postów

Napisano 10 stycznia 2008 - 20:10

Zachęcam tych którzy jeszcze nie są w Album Team do dołączania do tej grupy, zakładania własnych galerii

...co ja będę zakładać jak niemam żadnych porządnych zdjec, a wstydu sobie robić nie będę... :roll:

#151 Monastor

Monastor

Napisano 10 stycznia 2008 - 20:21

Roby, dobrze, że powiedziałeś bo już bym wrzucił za dużo :-)
Dam jeszcze jedną szansę tym dwóm zdjęciom, które już wrzuciłem. Zastanawiam się co jeszcze dodać. Może mojego dzięcioła, a może jeszcze coś z 'Leśnych Impresji', a może tą burzę, którą ostatnio pokazałem w wątku o chmurach... a może poczekam do końca kwartału i wrzucę najlepsze poczynione zdjęcia :-)

#152 BlueDun

BlueDun

Napisano 10 stycznia 2008 - 20:30

Monastor, nie mogę zrozumiec braku twoich fot w galerii , w sumie to ja cie namówiłem, no cóz wiedz ,że mi sie podobają , róbmy sztywne foty zwierząt , one są w cenie widać , ja sobie robię przerwe z albumem , widac nie dorosłem do poziomu,to nie są daremne żale , musiałem , więcej nie będę .
:mrgreen:

#153 michalv

michalv

Napisano 10 stycznia 2008 - 20:36

No proszę. Rozmawialiśmy o tym w październiku i już mamy fajną galeryjkę.
Podziękowania dla morava :beer:

Sprzęt: NIKON D300; 18-70DX; Tamron 150-600; SIGMA 50/2.8 MACRO, SIGMA 10-20, AF-S 300/4 1.4 1.7
Moja wizytówka

#154 Monastor

Monastor

Napisano 10 stycznia 2008 - 20:52

BlueDun, jedna moja fota jest, ale akurat normalna. Surowość Alp się załapała :-)
Przynajmniej widzę u siebie poprawę na przestrzeni lat, będę dalej próbował. Dwóm starym zdjęciom daję nową szansę. Pozostałe dwa miejsca zapełnię po kolejnych paru miesiącach, kiedy bardziej się rozwinę ;-)

Co do moich eksperymentalnych ujęć, dwa by się załapały, ale w poprzedniej edycji. Z resztą nic się nie stało. Robię je przede wszystkim dla siebie. Mnie się taki styl podoba, a na wykonane w podobny sposób prace Cezariusza Andrejczuka mogę patrzeć godzinami. To jego wystawa mnie zainspirowała do robienia takich zdjęć.

Z resztą nie tylko ja lubię takie zdjęcia. Widziałem że przynajmniej kilka osób na forum oceniało dość wysoko (początkowa ocena 10, a potem zejście do 8 i powolne schodzenie tuż poniżej 7). Jedno ze zdjęć spodobało się jurorowi konkursu fotoigrzyska, który przyznał mu 18-te miejsce na kilkaset zgłoszeń w kategorii natura. Oczywiście to tylko jeden z wielu jurorów i nic tam nie ugram, ale miło, że choć jedna osoba znająca się na rzeczy dostrzegła. Możesz zobaczyć to zdjęcie w wynikach kategorii przyroda, na stronie 40-60. Jest tam z resztą w towarzystwie dwóch zdjęć Krzycha, któremu udało się z resztą ugrać 10 miejsce w kategorii pejzaż. Z kolei w 20 najlepszych zdjęciach kategorii przyroda plasuje się na ten moment sporo fotografii Benasa :-)
Możliwe, że jest jeszcze ktoś z forum, ale tylko te nazwiska skojarzyłem.
Warto zerknąć bo jest trochę fajnych zdjęć do pooglądania.

Uff, kończę ten offtop bo zaraz się bałagan zrobi :-D

#155 Monika

Monika

Napisano 10 stycznia 2008 - 21:26

BlueDun, możenie kwestia tego, że nie dorosłeś do "odpowiedniego" poziomu a kwestia zdjęć jakie zamieszczasz. Popatrz na swoje fotki tu zamieszczone - wiele z nich się naprawdę podoba, Spróbuj się im ponownie przyjrzeć ;-) Głowa do góry i nie poddawaj się :-)

#156 morav

morav

Napisano 10 stycznia 2008 - 22:01

BlueDun, tylko do kogo mieć żal, to wszyscy użytkownicy oceniają.

Nawet jeżeli zdjęcie nie weszło do galerii to nie znaczy że jest złe, po prostu znalazły sie inne, które bardziej podeszły.
Nie ma co rozpaczać, trzeba walczyć dalej, przynajmniej ja tak to widzę.

#157 BlueDun

BlueDun

Napisano 10 stycznia 2008 - 22:12

morav, ja nie rozpaczam , mam taki charakter ,że głośno myślę , może za bardzo sarkastycznie hehe .
czasem jednak wydaje mi sie ,ze emocje biorą górę nad obiektywizmem :roll:

które bardziej podeszły

myślałem ,że oceniamy nie jakimś kluczem tylko każde z osobna , ale pewnie ty masz racje .

temat rzeka , zapraszam wstępnie na wystawę w wawie , wernisaż ble fot w środę 16 stycznia w Klubo Galerii , nie ten wątek , kończę .

#158 Roby

Roby

Napisano 10 stycznia 2008 - 22:16

Sójka BlueDuna miała 6,95 - bardzo niewiele jej brakowało, a przeież ostatnio piękna wronę siwą sfociłeś, dla mnie to super fotka :-)
Czarny ale mógłbyś będac w AT oceniać, a to też się liczy :-)
Ps. Monastor mi też się Twoje impresje podobają w każdym razie takie dwie fotki i jedna to ta o którą już ponownie wstawiłeś. Mi też szkoda, że one przepadły, ale można je dać ponownie.

#159 morav

morav

Napisano 10 stycznia 2008 - 22:31

myślałem ,że oceniamy nie jakimś kluczem tylko każde z osobna , ale pewnie ty masz racje .

To oczywiste że ja mam rację ;-)

Chociaż żadnego klucza nie widzę, podoba mi sie zdjęcie oceniam wysoko, nie podoba oceniam słabiej, ot i cała moja filozofia :farmer:

#160 BlueDun

BlueDun

Napisano 10 stycznia 2008 - 22:33

Roby, tu nikt nie płacze , nie trzeba głaskać , skończmy bo wyjdą żale jak ... gdzies tam , nie przenośmy wszystkiego , cholera sam zacząłem :roll: .i jak zwykle wychodzi nie tak , ja nie mam żalu za sójkę , wyraziłem zdanie , kończę .
wystawę otwiera fota za 4 pkt. tutaj , to nie ma żadnego znaczenia :mrgreen: .