Witam serdecznie wszystkich Forumowiczów!
Moje nazwisko Waligórski Jarosław, pochodzę z miejscowości Jędrzejów (woj. świętokrzyskie) niedaleko Kielc. Obecnie życie zagnało mnie do Poznania gdzie prawdopodobnie już zostanę (praca…).
Z przyrodą, włóczeniem się po lesie i polach jestem związany od małego - myśliwy z dziadka i ojca. Od ostatnich kilku lat na polowaniach i w pracach w terenie towarzyszy mi aparat cyfrowy. Teraz wszystko wskazuje na to iż zrezygnuję z łowiectwa na korzyść ‘bezkrwawych łowów’.
Trafiłem tu około miesiąc temu szukając na sieci informacji na temat czatowni. Zarejestrowałem się od razu i przez kilka dni ‘zaczytywałem się’ informacjami z różnych wątków. To forum to prawdziwa skarbnica wiedzy – dla mnie w szczególności w zakresie budowy czatowni/poidełek/karmników za budowę których muszę się wreszcie wziąć. Do tej pory zawsze fociłem ‘z podchodu’ – i efekty mam marne. Zainteresowała mnie bardzo fotografia ptaków – nie sądziłem że nasze rodzime ptaki (poza łownymi – bo te znam) są tak piękne!
Po ‘zamęczeniu’ dwóch kompaktów /przez ostatnie 6 lat/ wreszcie kupiłem lustro i mam nadzieje na jakieś fotki których nie będzie mi wstyd tu pokazać. Tylko na ‘dłuższe’ szkiełko muszę kasy dozbierać bo z 18-105 świata nie zawojuje
Pozdrawiam wszystkich serdecznie, życzę udanych wypadów w teren, dużo dobrych kadrów i jak najlepszego światła dla szkieł
ps. Cholera, się rozpisałem….. sorki za przynudzanie
Pozdrawiam!
Jarosław 'Jarus' Waligórski
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Nikon D7200, 18-105kit + 300/4 AF-S + TC 1.4, Tamron G2 150-600, Manfrotto 190XProB+496RC2 + kompletny brak czasu