Skocz do zawartości

Fotoprzyroda.pl używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Polub nas na Facebooku!       

x

Zdjęcie

Przywitaj się

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3437 odpowiedzi w tym temacie

#2721 Jaco

Jaco
  • Małomówny
  • 42 postów

Napisano 12 maja 2012 - 21:26

Witam wszystkich!
Na imię mam Jacek. Moja droga do tego forum zaczęła się od prezentu gwiazdkowego, czyli książki Ralph'a Clevenger'a "Bezkrwawe łowy". Złapałem bakcyla i obok krótkofalarstwa fotografia przyrodnicza stała się moją drugą pasją.

Pozdrawiam
Jacek.

#2722 lukasz1984

lukasz1984
  • Małomówny
  • 1 postów

Napisano 13 maja 2012 - 22:01

Mam na imie Łukasz, fotografuje zupelnie amatorsko od 2 - 3 lat, glownie ssaki i to co blisko domu sie pojawi ;) Pozdrawiam wszystkich serdecznie.

#2723 kasiek

kasiek
  • Małomówny
  • 5 postów

Napisano 14 maja 2012 - 09:54

kasiek - to 21 czy 25? ;)

błąd poprawiony :P niedawno mi stuknęło oczko ;)
Wiele prawdziwych myśli wypowiada się jako żarty.
Sprawdź znaczenie swoich snów - sennik.biz, znajdź życzenia na każdą okazję - życzenia na dzień Matki

#2724 Jackos (Jacek Zięba)

Jackos

Napisano 14 maja 2012 - 16:22

Witam wszystkich!
Na imię mam Jacek. Moja droga do tego forum zaczęła się od prezentu gwiazdkowego, czyli książki Ralph'a Clevenger'a "Bezkrwawe łowy". Złapałem bakcyla i obok krótkofalarstwa fotografia przyrodnicza stała się moją drugą pasją.

Pozdrawiam
Jacek.

Witam imiennika. Widzę że mamy podobne pasje, z tym że za sprawą fotografii przyrodniczej krótkofalarstwo obecnie zeszło u mnie na drugi plan :-)
Pozdrawiam nowych Forumowiczów
Jacek

#2725 nizios

nizios
  • Użytkownik
  • 51 postów

Napisano 15 maja 2012 - 07:34

Witam miłośników przyrody i nie tylko! Obchodzę imieniny 31.12 i od 4 lat jestem zapalonym fotografem amatorem. Na stronę trafiłem wczoraj zupełnie przypadkowo: poszukując zdjęć makro zrobionych z odwróconym heliosem znalazłem zdjęcia zamieszczone przez użytkowników tego forum i stwierdziłem, że muszę się jeszcze sporo nauczyć :) Mam nadzieję, że mi w tym pomożecie.

Jeśli chodzi o sprzęt to obecnie użytkuję Fuji S200EXR i Raynoxa DCR-250+lampa zewnętrzna+dyfuzor własnej roboty.
Fuji S200EXR, Raynox DCR-250, Tumax DA-880Z, dyfuzor

#2726 August

August

Napisano 16 maja 2012 - 21:20

ho ho ilu nowych "użyszkodników" ;-)
Serdecznie witamy :-D
A ja po dłuższej przerwie też się powinienem raz jeszcze przywitać :oops:
Jeszcze dwa-trzy tygodnie i będę miał więcej luzu (wzdycha z nadzieją...)
<p>Nikon FX i Olympus m4/3

#2727 skowronek

skowronek
  • Małomówny
  • 10 postów

Napisano 19 maja 2012 - 13:35

Dzień dobry! Postanowiłam dołączyc. Fotografuję amatorsko i nie zamierzam udawac,że "jakośc" zdjęc to efekt słabego sprzętu ;) Pozdrawiam :)

#2728 Krzychu (Krzysiek)

Krzychu

Napisano 22 maja 2012 - 22:16

Witaj, skowronku!
brak czasu - coś musze zmienić!

#2729 obywatel

obywatel
  • Użytkownik
  • 988 postów

Napisano 22 maja 2012 - 22:47

Witamy

#2730 rychu1711

rychu1711
  • Małomówny
  • 33 postów

Napisano 23 maja 2012 - 22:35

Witam, na imię mam Ryszard. Interesuję się fotografią przyrodniczą od wielu lat i ciągle się jej uczę. Pozdrawiam wszystkich :)

#2731 Kaska89

Kaska89
  • Małomówny
  • 1 postów

Napisano 25 maja 2012 - 14:46

Cześć wszystkim!
Kasia z tej strony:) Przyznam, że dopiero zaczynam swoją przygodę z fotografią (a może raczej romans...), ale już czuję, że ciągnie mnie w stronę fotografowania przyrody.
Specem nie jestem, do czego otwarcie się przyznaję, a na forum jestem, zeby się co nieco dowiedzieć i nauczyć od Was:)
pozdrawiam

#2732 seja

seja
  • Użytkownik
  • 82 postów

Napisano 27 maja 2012 - 15:59

Witajcie ponownie.
Po ponad rocznym braku moich postów postaram się nieco to nadrobić. Chociaż przerwy też mogą zdarzyć. Trochę więcej obowiązków w domu + praca = mniej czasu dla forum :-/ (w sensie postów), ale muszę się przełamać i zacząć pracować na złożenie prośby o przyjęcie do AT (co wcale nie jest takie łatwe). Z dwoma brzdącami (1 i 3) nie tak łatwo być przed świtem w terenie. Tak więc czasami na tematycznych bądź na BŁ będę starał się pojawiać.

#2733 marion

marion
  • Małomówny
  • 1 postów

Napisano 28 maja 2012 - 00:50

Witam wszystkich, Mam na imię Mariusz. Do tej pory znalazłem tu mnóstwo cennych i pomocnych informacji dotyczących flory, fauny oraz techniki jej uwieczniania więc postanowiłem się przyłączyć. Chętnie wezmę udział w wspólnych wypadach plenerowych

#2734 bodziur

bodziur
  • Małomówny
  • 10 postów

Napisano 03 czerwca 2012 - 10:38

Witam
Podziwiając efekty kolegów i koleżanek postanowiłem się przyłączyć i pokazać własną twórczość oraz usłyszeć opinie innych twórców fotografii.

Nikon D610 AF-S NIKKOR 300 1:4D

#2735 SW

SW
  • Małomówny
  • 4 postów

Napisano 04 czerwca 2012 - 20:22

Witam wszystkich. Jestem Samotny Włóczykij (z jakiegoś powodu mojego pełnego pseudonimu nie dało się zarejestrować). Zostałem oddelegowany na to forum z Traperskiej Wytwórni Filmowej - tak szumnie nazywa się inicjatywa, którą stworzyliśmy razem ze znajomymi w celu realizacji przyrodniczych filmów i pokazów slajdów, oraz umieszczania ich w Internecie.

#2736 michalv (Michał Vogelgesang)

michalv

Napisano 07 czerwca 2012 - 08:49

Witam wszystkich.

Jestem Samotny Włóczykij (z jakiegoś powodu mojego pełnego pseudonimu nie dało się zarejestrować).

Dodaj to w opisie, który pojawi się pod nickiem.

Sprzęt: NIKON D300; 18-70DX; Tamron 150-600; SIGMA 50/2.8 MACRO, SIGMA 10-20, AF-S 300/4 1.4 1.7
Moja wizytówka

#2737 Macieksoko

Macieksoko
  • Małomówny
  • 15 postów

Napisano 08 czerwca 2012 - 08:58

Witam na forum! Nazywam się Maciek i próbuje swoich sił w każdym rodzaju fotografii a ostatnio dzięki kolegom także fotografii przyrodniczej. Pracuje na canonie aktualnie jedyne szkło, którym mogę coś podziałać w terenie to 70-200 2,8 Canona. Jeśli chodzi o moje zdjęcia to można zobaczyć na moją stronę www.mussur.r-ce.pl A teraz zabieram się za czytanie! Pozdrawiam!

#2738 Andrzej88

Andrzej88
  • Małomówny
  • 2 postów

Napisano 14 czerwca 2012 - 14:43

Witam wszystkich. Mam na imię Andrzej mieszkam w Iławie w województwie warmińsko-mazurskim.
Przyrodę i dzikie zwierzęta kocham od zawsze. Jednak dopiero niedawno wpadłem na pomysł aby je fotografować, aparat jakim dysponuję to Canon PowerShot SX120 IS. Właśnie zacząłem odkładać pieniądze na lepszy sprzęt :) pozdrawiam :)

#2739 rysz

rysz
  • Małomówny
  • 8 postów

Napisano 15 czerwca 2012 - 22:36

Przywitam się i ja.
Na imię mam Rysiek, mieszkam pod Warszawą i kończę 2 klasę liceum.
Poza fotografią (w której w zasadzie stawiam pierwsze kroki) i obserwacją dzikiej przyrody jestem miłośnikiem astronomii, amatorem biegania, jady na rowerze i jedzenia (dużo).
Na razie fotografuję z zasiadki i staram się nauczyć ostrzyć manualnie (na nowe tele niestety środków nie mam) i mam nadzieję, że niedługo będę miał co pokazać.

#2740 adams1988

adams1988
  • Małomówny
  • 1 postów

Napisano 27 czerwca 2012 - 13:20

Witam serdecznie,

chciałam się przywitać i powiedzieć wszystkim przyrodnicze cześć :)
A jednocześnie - ponieważ nie mam doświadczenia w poruszaniu się po żadnym forum a to jest wielkie i odnaleźć się jest jeszcze trudniej - chciałabym się dowiedzieć czy jest tutaj takie miejsce, gdzie można podpytać jak kupić od Was albo od innych pasjonatów zdjęcia zwierząt, ptaków, krajobrazów?? A jeśli nie ma takiego miejsca to czy można na ten temat gdzieś porozmawiać??