Skocz do zawartości

Fotoprzyroda.pl używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Polub nas na Facebooku!       

x

Zdjęcie

Przywitaj się

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3437 odpowiedzi w tym temacie

#3101 michalv (Michał Vogelgesang)

michalv

Napisano 25 sierpnia 2015 - 20:16

Witamy, witamy. Zdjęcia wstawiajcie!

Sprzęt: NIKON D300; 18-70DX; Tamron 150-600; SIGMA 50/2.8 MACRO, SIGMA 10-20, AF-S 300/4 1.4 1.7
Moja wizytówka

#3102 maniekk

maniekk
  • Małomówny
  • 3 postów

Napisano 26 sierpnia 2015 - 13:29

Dzień dobry!

Fotografią interesuję się jakiś czas, przyrodę kocham od zawsze. W tym roku dostałem fajny teleobiektyw więc jest szansa połączyć te dwie pasje.

#3103 Selena

Selena
  • Nowa postać
  • 4 postów

Napisano 05 września 2015 - 21:27

Dobry wieczór,

lubię obserwować przyrodę i fotografować od wielu lat - szczególnie kwiaty i motyle. Teraz wracam po dłuższej przerwie do fotograficznej pasji.

#3104 AlicjaP

AlicjaP
  • Nowa postać
  • 1 postów

Napisano 14 września 2015 - 12:16

Witam, postanowiłam dołączyć po tym jak zafascynował mnie wasz warsztat ;-) pracy nad fotografią przyrodniczą.

Brakuje mi cierpliwości i czasu na fotografię ssaków i ptaków, ale za to fascynuje mnie krajobraz i zjawiska atmosferyczne które staram się uwieczniać w swoich pracach.

pozdrawiam AlicjaP

#3105 michalv (Michał Vogelgesang)

michalv

Napisano 15 września 2015 - 19:06

Witamy serdecznie wszystkich. Zapraszamy do wstawiania zdjęć.

Sprzęt: NIKON D300; 18-70DX; Tamron 150-600; SIGMA 50/2.8 MACRO, SIGMA 10-20, AF-S 300/4 1.4 1.7
Moja wizytówka

#3106 Toke (Tomek Wielgus)

Toke
  • Użytkownik
  • 322 postów

Napisano 15 września 2015 - 21:03

Witajcie !

Na imię mam Tomek , mam 33 lata, mieszkam w Tarnowie , przyroda w moim życiu jest obecna od zawsze - spacery po lesie z ojcem , wyjazdy na ryby , całodniowe szwędanie po polach i zagajnikach...

Teraz postanowiłem spróbować całe to piękno spróbować uwiecznić... A gdzie znajdę lepsze miejsce do nauki jak nie tutaj :)

Pozdrawiam!

#3107 Michau (Michał)

Michau
  • Małomówny
  • 11 postów

Napisano 20 września 2015 - 19:18

Witam serdecznie!

Na imie mam Michał, lat 40, mieszkam w Łodzi. Od dawien dawna marzyło mi się powazniej pofotografować ptaki, jednak do tej pory słabo to wychodziło. Teraz jakoś padło na zimorodka i staram się od sfotografowania jego właśnie poważnie zacząć.

Pozdrawiam wszystkih miłosnikow przyrody.

Michał

#3108 mendes

mendes
  • Nowa postać
  • 3 postów

Napisano 21 września 2015 - 23:14

Witam wszystkch. Zaineteresowanie przyrodą, to raczej "skutek uboczny" mojego wieloletniego hobby jakim jest wędkarstwo. Od zawsze wypadom nad wodę toważyszyły mi spotkania z wieloma gatunkami zwierzaków. Były już dziki, bobry, wszelkiego rodzaju łasicowate, borsuki itd. itd. Od dłuższego czasu chciałem uwiecznić te zwierzaki na fotkach. Uwierzcie, że widok przepływającego jelenia przez starorzecze Warty robi niezapomniane wrażenie i fajnie by było takie widoki uwiecznić. Ale mój stary kompakt się nie sprawdzał. Kupiłem od znajomego już dość leciwą lustrzankę Canon 30d. Stara ale jara:) na razię się uczę. I to tyle na początek.

pozdrawiam Wojtek

#3109 michalv (Michał Vogelgesang)

michalv

Napisano 22 września 2015 - 20:41

Witajcie, witajcie. Zachęcam do wstawiania zdjęć.

Moja wizytówka

#3110 Juliusz

Juliusz
  • Małomówny
  • 40 postów

Napisano 23 września 2015 - 14:57

Witam. Ja tak brzydko bardzo zrobiłem i sie nie przywitałem lub też było to kilka lat temu, bo w takowym czasie pierwszy raz się zalogowałem. Sprawdzać tego nie ma sensu, zawsze można się przywitać. Po lesie i mokradłch, górach ..... jednym słowem po ukochanych kszakch plącze sie od bachora. Oczywiście im dziksze tym lepiej. Od 10 miesiecy jestem posiadaczem troszkę lepszego sprzetu niż Canon 600 na którym zaczynałem naukę. To tez i zjdecia jakościowo sa fajniejsze co idzie w parze z większą przyjemnością ich robienia o czym wszyscy dobrze wiemy. Jeśli wszystko dobrze pójdzie to niedługo będe siedzieć w lesie codziennie. Mało wrzucam zdjęcia tutaj, gdyż jest to dla mnie wyjątkowo uciązliwe lecz będę się starał mobilizować. Tutaj jest próbka moich zdjęć
  Pozdrawiam

Canon EOS 70D +  Canon 300 f4

https://www.facebook..._homepage_panel

#3111 KRISTOVAL (Krzysztof)

KRISTOVAL
  • Użytkownik
  • 1 132 postów

Napisano 23 września 2015 - 18:24

Witam -zdjęcia bardzo ładne- zapraszamy do współudziału w forum :)

Z pozdrowieniami, Krzysiek

#3112 piotrn001 (Piotr Napierała)

piotrn001

Napisano 23 września 2015 - 19:46

Witam wszystkich, mam 40 lat pochodzę z Torunia, przyrodą interesuję się od niedawna. z góry dziękuję za wasze porady i wskazówki

#3113 Wolf

Wolf
  • Małomówny
  • 4 postów

Napisano 24 września 2015 - 09:16

Dzień dobry! Fotografią interesuję się od kilku lat, jednak z czasem na fotografowanie bywa różnie. Mam nadzieję, że się tutaj trochę dokształcę. Życzę wszystkim miłego dnia i pozdrawiam!

#3114 mkantor (Maciej Kantor)

mkantor
  • Małomówny
  • 15 postów

Napisano 01 października 2015 - 15:10

Dzień dobry wszystkim :)
Mam na imię Maciek, pochodzę z Przemyśla, ale od 4 lat mieszkam w Bolesławcu. Jestem, można powiedzieć amatorem, chociaż fotografią interesuję się od ponad 10 lat. Odkąd pamiętam, kochałem las i przyrodę i to właśnie sprawiło, że to ten rodzaj fotografii, jakim jest fotografia przyrody, wciągnął mnie najbardziej. Niestety, ograniczenia sprzętowe sprawiają, że nie mogę zawsze zrealizować tego, na co miał bym ochotę, ale mimo to staram się ze swojego sprzętu wyciągnąć jak najwięcej i zabieram go zawsze ze sobą na leśne łąki, czy gdziekolwiek tam, gdzie akurat będę miał okazję obcować z przyrodą. Sama przyroda jest dla mnie wielką pasją i nawet jeśli nie jestem w stanie czegoś uchwycić, to samo słuchanie, obserwowanie i przebywanie na jej łonie sprawia mi ogromną radość :) Nie staram się fotografować samych zwierząt, lecz przyrodę w bardzo szerokim znaczeniu, chociaż nie ukrywam, że to właśnie na wszystko co się rusza, mam największą chrapkę ;) Mam nadzieję, że dzięki Wam uda mi się jeszcze bardziej zagłębić w świat fotografii przyrody, poznać jeszcze więcej tej tajemnic i nauczyć się jeszcze więcej o zwyczajach zwierzaków, a wszystko po to, aby móc się rozwijać w tym temacie i zacząć bawić się tym rodzajem zdjęć na 'poważniej' :) W niedalekiej przyszłości mam zamiar zacząć swoje pierwsze zasiadki, a kto wie, może i postawić swoją pierwszą, małą czatownię? Tak czy siak - to w fotografii przyrody chciałbym się rozwijać, dlatego właśnie znalazłem się tutaj, między Wami :) 

Użytkownik mkantor edytował ten post 01 października 2015 - 15:17

#3115 FotoDam (Damian Kwasek)

FotoDam

Napisano 01 października 2015 - 16:47

Witam. Puściłem już jakieś fotki, coś napisałem a najważniejsze zapomniałem się przedstawić. Pochodzę z małej miejscowości położonej na lubelszczyźnie zwanej Siemień, który otoczony jest wkoło stawami, lasami, bagnami jednym słowem leży w centrum dzikiej przyrody. Już jako mały chłopiec większość czasu spędzałem w terenie, obserwowałem wszystko co się porusza i nie tylko i tak pozostało do dzisiaj, każdą wolną chwilę a mam ich mało wykorzystuję i biegnę z aparatem w mój ulubiony teren z dala od ludzi i zgiełku, jednym słowem kocham to co robię. Fotografuję już od bardzo dawna zaczynałem od Zenitów, później Kodaki na kliszę, następnie kompakty Kodaka i przyszedł czas na lustrzanki. 99% moich zdjęć wykonane jest w miejscowości w której mieszkam i ze względu na brak czasu i poprzez to że Siemień jest obfity w przeróżne gatunki żyjątek raczej nigdzie nie wyruszam w celu robienia zdjęć. Może to dziwne ale nie przepadam za fotografią ludzi, martwych przedmiotów lecz tylko zafascynowany jestem fotografią przyrodniczą i wszystkim z nią związanym. Unikam fotografowania zwierząt oswojonych, hodowlanych czy w ZOO, to żaden wysiłek i sztuka, liczy się dla mnie tylko dzika przyroda. Jeśli tylko czas mi pozwoli będę starał sie uczestniczyć w dyskusjach i wstawiać zdjęcia własnego autorstwa. Pozdrawiam wszystkich przyrodników, nie jest nas w Polsce chyba aż tak dużo bynajmniej w moich stronach nie znam nikogo. 

#3116 michalv (Michał Vogelgesang)

michalv

Napisano 11 października 2015 - 09:53

Witamy serdecznie. Zapraszamy do wstawiania i komentowania zdjęć.

Moja wizytówka

#3117 patmos

patmos
  • Zbanowany
  • 22 postów

Napisano 25 października 2015 - 21:26

Siemka wszystkim!

#3118 daroo

daroo
  • Małomówny
  • 1 postów

Napisano 03 listopada 2015 - 15:58

Witam serdeczne.

Mam na imię Dariusz, pochodzę z Grudziądza w kujawsko-pomorskim. Jak sięgam pamięcią przyroda zawsze mnie interesowała, jednakże od kilku lat uwieczniam ją aparatem. Poczatki były mizerne, dużo zapału, a mało wiedzy i doświadczenia w posługiwaniu się aparatem (zły czas naświetlania, niewłaściwa przysłona, zdjecia pod słońce czy w ruchu) nie wspomnę już o kadrowaniu. Jednak nie mam dwóch lewych rąk i nieżle to wychodzi.  Dołożyłem do tego wiedzę o zwyczajach ptaków i jest OK. Nie wiem od kiedy, ale zawsze fascynowały mnie ptaki, dlatego są tematem przewodnim moich zdjęć. Na Waszą stronkę trafiłem oglądając galerię zdjęć przyrodniczych Pana Tomasza Syszko, i postanowiłem sie zarejestrować. Ponad rok temu kupiłem sigmę 150-500 do mojej alfy i tak prawie każdy wolny czas spędzam w lesie czy nad wodą budując wymyślne ukrycia i zasadzki. Witam jeszcze raz wszystkich, Wasze doświadczenie na pewno mi sie przyda w "bezkrwawych łowach", a i moje spostrzeżenia będą wiedzą dla innych.  

#3119 cyba (Jacek)

cyba
  • Małomówny
  • 2 postów

Napisano 27 grudnia 2015 - 13:08

Dzień dobry,

nazywam się Jacek, do rejestracji na Forum użyłem ksywy ponieważ imię było już zajęte. Licznik mojej naturalnej migawki wybył niedawno "40", z aparatem w ręku od około 33 lat. Choć nie mam czym się pochwalić (wciąż widzę w necie duuużo duużo  lepsze zdjęcia od moich) wspomnę w tym miejscu, iż fotografia jest moją pasją. Wiosną 2015 obudził się we mnie na nowo "popęd naturalny" no i zaczęło się... - realizowanie długiej listy potrzeb, od kaloszy po obiektywy. Na Forum trafiłem przypadkiem, szukając miejsca - w które można by ten cały ekwipunek zabrać ;-).

#3120 August

August

Napisano 27 grudnia 2015 - 16:16

cyba - witamy kolejnego Warszawiaka na Forum, jest tu nas spora grupka. :)

Zapraszamy do wrzucania zdjęć - każdy kiedyś zaczynał więc nie masz co się martwic na zapas
a szczególnie kiedy masz już spore doświadczenie jako fotograf.

Obserwuj Forum, czasem (chociaż niestety ostatnio rzadko) skrzykujemy się na wspólny plener do KPNu albo nad Wisłę
będzie miło jak zechcesz dołączyć.

W razie czego pisz na PW.

<p>Nikon FX i Olympus m4/3