Przywitaj się
#321 (Marek Skruch)
Napisano 21 czerwca 2007 - 13:44
Dopiero trafiłem na to forum, stąd nie było mnie tu wcześniej. Widzę, że sporo tu takich "nienormalnych" jak ja, tzn. takich co to zamiast siedzieś przy piwku błąkają się po polach i lasach, coby coś sfotografować, albo tylko sobie popodglądać. Nie oznacza to oczywiście, że przy piwku posiedzieć nie lubię
W temacie "sarny" są moje fotki, które należy traktować jako wpisowe
Pozdrawiam
<span style='font-size: 14px;'><strong class='bbc'><a class='bbc_url' href='[url="""]http://www.marekskruch.pl'>www.marekskruch.pl</a></strong></span>[/url]
Napisano 21 czerwca 2007 - 13:56
#323 (Krzysztof Krahel)
Napisano 21 czerwca 2007 - 19:03
#324 (Marek Skruch)
Napisano 21 czerwca 2007 - 19:53
<span style='font-size: 14px;'><strong class='bbc'><a class='bbc_url' href='[url="""]http://www.marekskruch.pl'>www.marekskruch.pl</a></strong></span>[/url]
Napisano 23 czerwca 2007 - 13:55
Jakoś tak dziwnie się składa iż pewnego dnia naszła mnie nieopanowana chęć fotografowania przyrody - głównie ptactwa. Stwierdziłem jednocześnie, iż straszliwie mało wiem na ten temat i szukając stosownych materiałów udało mi się trafić na to forum. Mam nadzieję iż z pewną pobłażliwością spojrzycie na nowego forumowicza .
Pozdrawiam
Zigi (Paweł)
Napisano 23 czerwca 2007 - 20:41
Napisano 29 czerwca 2007 - 02:20
Jako świeżo zarejestrowana, pomimo dylematów, wpisuję się w tym wątku, licząc na wyrozumiałość w przypadku popełnienia jakiejkolwiek gafy :-> Szperałam tu w poszukiwaniu ogólnych zasad, skierowanych do grona forumowiczów, ale nie udało mi się znaleźć jakiegoś , powiedzmy, skonkretyzowanego zbioru podstawowych, stosowanych tu norm. Pewne jest i bez "Regulaminu", że należy, a raczej wypada się przywitać . Więc witam wszystkich serdecznie! Obiecuję zachowywać się kulturalnie ( w stosunku do osób kulturalnych ), regularnie tu zaglądać, czasem dołączać do galerii swoje "wypociny", i, w miarę możliwości-dzielić się wiedza, wrażeniami i spostrzeżeniami.
Ponadto, w nawiązaniu do sąsiadującego z tym tematu, zeznaję, że znalazłam się tu w wyniku zaproszenia, otrzymanego mailem. Ciekawość moja... Tajemniczy użytkownik "fotoprzyrody" , wertujący galerie, niekoniecznie tylko te z portali o tematyce czysto fotograficznej, uznał, że powinnam tu skierować swoje "kroki". Tak więc- jestem!
Jeśli chodzi o wątpliwości, prosiłabym admina, lub "wiarusów" o 2 krótkie konkrety:
1) Jaki jest maksymalny, dopuszczalny rozmiar zdjęć, umieszczanych w temacie?;
2) Dodawanie do zdjęcia opisu sprzętu jest wymagane?;
Jeśli istnieją jeszcze inne priorytetowe sugestie, chętnie się z nimi zapoznam.
Pozdrawiam!
Napisano 29 czerwca 2007 - 06:21
Regulamin oczywiscie jest .
Obowiązuje tu limit - 3 zdjęcia na post, jedno zdjęcie max 800 pixeli na dłuższy bok i 250 KB
Informacja o sprzęcie nie jest konieczna i zalezy tylko od widzimisie postującego
Czekamy na fotki i komentarze miłej zabawy
Napisano 29 czerwca 2007 - 06:39
Można dowiedzieć się gdzie konkretnie mieszkasz na Pomorzu?
Canon 30D+Canon 10-22 IS USM+Pol-Cir+Statyw i głowica Manfrotto+szkiełka M-42
#330 (Krzysztof Krahel)
Napisano 29 czerwca 2007 - 14:56
#331 (Michał Vogelgesang)
Napisano 29 czerwca 2007 - 17:01
Mam nadzieje ze bedziesz sie czul na naszym forum jak u siebie.
Psst...chemik, apassionata to kobieta
Sprzęt: NIKON D300; 18-70DX; Tamron 150-600; SIGMA 50/2.8 MACRO, SIGMA 10-20, AF-S 300/4 1.4 1.7
Moja wizytówka
#332 (Krzysztof Krahel)
Napisano 29 czerwca 2007 - 19:42
Napisano 30 czerwca 2007 - 07:59
#334 (Krzysztof Krahel)
Napisano 30 czerwca 2007 - 08:03
Gratuluje.[koniec studiów, tyt. Mgr inż. obroniony na pięć]
Napisano 30 czerwca 2007 - 09:17
Mgr inz. czego? Ochrona środowiska?
Napisano 30 czerwca 2007 - 16:10
tak jest Mgr inż. Ochrony ŚrodowiskaMgr inz. czego? Ochrona środowiska?
jeszcze się pochwalę, że 777 biorę ślub a dalsze plany życiowe zachaczają o Włochy, rok lub dwa by zdobyć kasiorkę na mieszkanie i wracam do Szczecina
Napisano 30 czerwca 2007 - 16:36
a dalsze plany życiowe
Plany ambitne , gratuluję i życzę powodzenia
Napisano 30 czerwca 2007 - 18:46
Interesuję się fotografią przyrodniczą, głównie pejzarz, ale ruszę też chyba w najbliższym czasie bezkrwawe łowy zwierzątek, muszę jednak na razie pokonać pewne ograniczenia sprzętowe. Chociaż z drugiej strony brak czasu też jest, niestety, poważną przeszkodą. Ale cóż, będę próbował.
Mieszkam w ładnej widokowo okolicy na Kaszubach, jest tu naprawdę wiele miejsc, którymi można się zachwycić. Fascynuje mnie też to, jak bardzo potrafią zmieniać się różne dobrze znane miejsca w zależności od pory roku. Nie mam co narzekać, plenery mam właściwie w niewielkiej odległości od domu.
Będę sobie podpatrywał bardziej doświadczonych Forumowiczów i starał się coś przejąć.
No i to by było na tyle jeżeli chodzi o stronę fotograficzną.
Poza fotografią interesuję się kulinariami, łowiectwem i starym dobrym rockiem progresywnym ( w życiu tak nie zmokłem, jak na ubiegłotygodniowym koncercie GENESIS w Chorzowie). Ale cóż, każde hobby wymaga jakichś tam poświęceń . . . .
Cieszę się że tu trafiłem i napewno będę często tu zaglądał, a i pewnie od czasu do czasu coś wstawię, jak mi się uda jakaś fotka.
Pozdrawiam serdecznie wszystkich Forumowiczów płci obojga - Kuszelas
P.S. No i znowu leje . . . .
Zapraszam do, mówiąc skromnie, galeryjki:
http://picasaweb.goo...elasStrictlyInc
I może jeszcze tu: http://www.fotosik.pl/moje_albumy.php
#339 (Krzysztof Krahel)
Napisano 30 czerwca 2007 - 19:01
#340 (Piotr)
Napisano 04 lipca 2007 - 08:57
Dłuuuugo myszkowałem na necie w poszukiwaniu takiego formum gdzie można otrzymać dobrą radę i podzielić się swoimi doświadczeniami, a ponieważ jestem jeszcze amatrem (pstrykam dopiero 2 lata) tak więc częściej będę potrzebował rad i pomocy. Do tej pory niestety spotkałem się tylko z krytykami i złośliwcami którzy widzieli swój czubek nosa. Obserwowałem Wasze formum i nie ukrywam jest mi miło, że mogę się przyłączyć do grona miłośników fotografii przyrodniczej. Mam tylko nadzieję, że zamieszczane moje prace nie zaniżą zbynio prezentowanego tutaj poziomu.
Pozdrawiam
https://www.facebook...s.Piotr.Majder/
|BODY - CANON EOS 450D | CANON EOS 70D | Minolta A-2 |
|SZKŁO - SIGMA 70-300 APO DG Macro | SIGMA 18-50mm F2.8 EX DC MACRO |
|INNE - system Cokin -P, pierścienie pośrednie |