Przywitaj się
Napisano 20 marca 2008 - 22:54
michalv.Chetnie bym sie kogos poradzil, kto ma to szklo. N80-400VR
BlueDun.120-300/2.8,
Napisano 21 marca 2008 - 00:49
Pozdrawiam.
Napisano 21 marca 2008 - 08:29
Napisano 21 marca 2008 - 09:35
Do forum dołączyłem wczoraj o 22:00 i jestem 1001 użytkownikiem
Dopiero wchodze jako tako w świat fotografii, bo do tej pory robiłem zdjecia kompaktową cyfrówką - Kodakiem Z740. W najbliższym czasie przyjedzie do mnie Konica Minolta D5D z obiektywem 18-70 Sony. A za jakiś czas może dorobię się "Flinty" 70-210 f4. Następną inwestycją będzie battery pack. (ale to już odległa przyszłosć)
Mam nadzieję, że kiedyś moje zdjęcia będą na tyle dobre ,żeby pochwalić się nimi na forum W świat fotografii wprowadza mnie ojciec - Magnum43
Pozdrawiam Serdecznie
diablo.
Napisano 21 marca 2008 - 10:02
No to gratuluje Wspaniałego nauczyciela i czekamy na efektyW świat fotografii wprowadza mnie ojciec - Magnum43 .
http://nature-foto.manifo.com/
Napisano 21 marca 2008 - 10:37
Następną inwestycją będzie battery pack. (ale to już odległa przyszłosć)
Do KM D5D są tylko samoróbki niefirmowe. Nieboszczka KM nie wypuściła tego cuda.
Napisano 21 marca 2008 - 10:43
Co do gripa, już nad tym myślałem i (chyba) bezproblemowo można przystosować battery packa od Sony Alfa 100. Kwestia leży w zamianie miejscami złączy wewnątrz Gripa, ponieważ sony Alfa ma gniazdo zasilania tam gdzie D5D ma gniazdo wężyka spustowego, i vice versa. No i Sony Alfa nie ma tradycyjnego wtyku zasilania , więc trzeba bedzie pomajstrowac i zamontowac tradycyjny wtyk taki jak do D5D
Sądże iż powinno dać się to zrobić. Jeżeli sie kiedys tego podejmę to "opantntuję" to na forum
Napisano 21 marca 2008 - 10:46
Napisano 21 marca 2008 - 15:54
pozdrawiam wszyskich
Napisano 21 marca 2008 - 17:10
Fajnie jak rodzinę łączy wspólna pasja.W świat fotografii wprowadza mnie ojciec - Magnum43
Ja namawiam żonę i brata, niestety na razie bezskutecznie, ale jestem cierpliwy.
Napisano 22 marca 2008 - 09:15
Napisano 22 marca 2008 - 09:22
Napisano 22 marca 2008 - 12:41
Fotografią zajmuję się ( tylko amatorsko dla własnej przyjemności ) już dość długo - najpierw była to analogowa a od kilku lat cyfrowa . Moim głównym kierunkiem zainteresowań jest fotografia krajobrazowa , który to łączę z zamiłowaniem do pieszych wędrówek , obserwowania i podziwiania piękna przyrody ( o różnych porach dnia i roku ).
Przyglądam się Waszym poczynaniom na Forum już od jakiegoś czasu i muszę powiedzieć - jest tu tyle świetnych fotografii ( i fotografów ) , że długo się zastanawiałem nad tym czy jest sens pokazywać swoje „wypociny” wypadające przy nich dość blado ale szalę przeważyła chęć skorzystania z rad bardziej doświadczonych i biegłych w sztuce fotografii.
Mam nadzieję , że przyjmiecie mnie do swojego grona i nie potraktujecie zbyt surowo ( przynajmniej na początku ) .
Napisano 23 marca 2008 - 11:18
a jak bede w Twoim wieku bez obaw moja technika bedzie o wiele lepsza
.amen
co do Roby ego to slodka tajemnica gdzie widzialam Twoje prace jestes tu NAJLEPSZY!
Napisano 23 marca 2008 - 12:09
Napisano 23 marca 2008 - 13:21
Zrobisz jak chcesz, ja cię nie będę do niczego namawiał ale nie wiem czy jest sens tak od razu uciekać...
Napisano 24 marca 2008 - 08:20
przyznam że trochę Agnieszkę rozumiem, bo została potraktowana "z glana" i to mocno podkutego....osobom nowym, które nie pokazują od razu zdjęć na poziomie "własna strona w National Geographic" bardzo trudno się przebić na takim forum. Jesteście razem od dłuższego czasu, obejrzeliście setki albo i tysiące zdjęć i w tej masie informacji trudno już Was (Ns) czymkolwiek zaskoczyć, zauroczyć. A jeśli ktoś jest całkiem początkujący i przychodzi tu z entuzjazmem ale raczej by się uczyć, to...
Takie słowa bolą, naprawdę...nie każdy może spędzać w lesie całe dnie, zapewne znaczna część z nas ma tydzień wypełniony codziennymi sprawami i nie może iść fotografować w dowolnym momencie. Wielu zostają tylko weekendy a i to nie wszystkie...a wziąwszy pod uwagę okoliczności przyrody jakie mamy ostatnio, to szanse na ciekawe zdjęcia "z teraz" spadają do minimum..."pokaż jakieś nowe zdjęcia"...,
"jest tu tylko kilka osób które obserwują przyrodę na bieżąco i robią nowe fotki"...
Nic więc dziwnego, że "nowi" pokazują to, co już kiedyś zrobili, z nadzieją że otrzymają porady od bardziej doświadczonych kolegów. Zresztą zwykle tak jest, czasem tylko kogoś "coś" najdzie i pisze nieprzemyslane, niesprawiedliwe słowa...
Miłośników przyrody jest wielu, ale nie każdy jest od razu "wielkim fotografem" a zapewne niewielu nim kiedykolwiek będzie, jeśli ma nawet takowe ambicje...
Ale ma prawo do własnego zdania i do traktowania fair....
Zastanówmy się, czy chcemy by było Nas tu więcej, czy też "już wystarczy" po co Nam kolejni userzy zaczynający właśnie swoją WIELKĄ PRZYGODĘ z fotografią i przyrodą i szukający sobie przytulnego, przyjaznego gniazdka, a pokazujący zdjęcia które MY już robiliśmy lata temu i które na NAS wogóle nie działają...
jeszcze raz napiszę, że nie jest moim zamiarem uskarżanie się, to takie "obserwacje z boku" wynikające pewnie z wczorajszego przejedzenia
Ale skoro są takie teksty jak Agnieszki to może jednak coś jest na rzeczy
Napisano 24 marca 2008 - 09:08
agnieszka, zostań , tak mało tu "kwiata" wielkiej damskiej urody , jakby nie było łagodzicie tu obyczaje .
p.s. zamiast Ciebie chyba ja sie pożegnam
co do Roby ego to slodka tajemnica gdzie widzialam Twoje prace jestes tu NAJLEPSZY!
Przecież ja jestem najlepszy ! Jak tak można !
( to żart , niech nikt się nie cieszy - zostanę , chyba ,że miejsca na kreski nie starczy ))