Skocz do zawartości

Fotoprzyroda.pl używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Polub nas na Facebooku!       

x

Zdjęcie

Przywitaj się

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3437 odpowiedzi w tym temacie

#821 piotro82

piotro82
  • Użytkownik
  • 446 postów

Napisano 20 marca 2008 - 22:51

Dobrywiecier ;-)

#822 Roby

Roby

Napisano 20 marca 2008 - 22:54

Witam.

Chetnie bym sie kogos poradzil, kto ma to szklo. N80-400VR

michalv.

120-300/2.8,

BlueDun.

#823 BlueDun

BlueDun

Napisano 20 marca 2008 - 23:01

carreras, witam Ciebie i innych , wstawiajcie foty i bawcie się ! ;-)
co do szkła to masz tu wątek :
:link:

teraz wiem trochę więcej , jak potrzeba chetnie podzielę się swoja subiektywna wiedzą . :-D

#824 carreras

carreras
  • Małomówny
  • 8 postów

Napisano 21 marca 2008 - 00:49

Bardzo chetnie. Z gory dziekuje. Jak znajdziesz chwile to napisz moze PW.
Pozdrawiam.

#825 BlueDun

BlueDun

Napisano 21 marca 2008 - 08:29

Może raczej jak będziesz miał wątpliwości to zapytaj , nie bedę cię zadręczał informacjami , byc może dla ciebie nieistotnymi ;-)
Zgodnie z punktem 7. regulaminu, ten użytkownik został usunięty z forum.

#826 diablo

diablo
  • Małomówny
  • 26 postów

Napisano 21 marca 2008 - 09:35

Witam wszystkich
Do forum dołączyłem wczoraj o 22:00 i jestem 1001 użytkownikiem ;)
Dopiero wchodze jako tako w świat fotografii, bo do tej pory robiłem zdjecia kompaktową cyfrówką - Kodakiem Z740. W najbliższym czasie przyjedzie do mnie Konica Minolta D5D z obiektywem 18-70 Sony. A za jakiś czas może dorobię się "Flinty" 70-210 f4. Następną inwestycją będzie battery pack. (ale to już odległa przyszłosć)
Mam nadzieję, że kiedyś moje zdjęcia będą na tyle dobre ,żeby pochwalić się nimi na forum ;) W świat fotografii wprowadza mnie ojciec - Magnum43 ;)

Pozdrawiam Serdecznie
diablo.
Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika

#827 piotro82

piotro82
  • Użytkownik
  • 446 postów

Napisano 21 marca 2008 - 10:02

W świat fotografii wprowadza mnie ojciec - Magnum43 ;).

No to gratuluje Wspaniałego nauczyciela i czekamy na efekty

#828 Roby

Roby

Napisano 21 marca 2008 - 10:37

Następną inwestycją będzie battery pack. (ale to już odległa przyszłosć)

Do KM D5D są tylko samoróbki niefirmowe. Nieboszczka KM nie wypuściła tego cuda.

#829 diablo

diablo
  • Małomówny
  • 26 postów

Napisano 21 marca 2008 - 10:43

:-| tak troche napiszę nie na temat, ale.

Co do gripa, już nad tym myślałem i (chyba) bezproblemowo można przystosować battery packa od Sony Alfa 100. Kwestia leży w zamianie miejscami złączy wewnątrz Gripa, ponieważ sony Alfa ma gniazdo zasilania tam gdzie D5D ma gniazdo wężyka spustowego, i vice versa. No i Sony Alfa nie ma tradycyjnego wtyku zasilania , więc trzeba bedzie pomajstrowac i zamontowac tradycyjny wtyk taki jak do D5D
Sądże iż powinno dać się to zrobić. Jeżeli sie kiedys tego podejmę to "opantntuję" to na forum ;)

#830 Dunadan

Dunadan

Napisano 21 marca 2008 - 10:46

Łomatulu... ale nas naszło użyszkodników :mrgreen: witajcie, witajcie! i regulamin czytajcie. Okres świątęczny więc mam nadzieję że zobaczymy wasze fotki wkrótce ;-)

:ninja:

#831 agnieszka

agnieszka
  • Małomówny
  • 32 postów

Napisano 21 marca 2008 - 15:54

Witam wszystkich poraz pierwszy jestem tutaj..zapewne moje doswiadczenia co do zdjec to raczkowanie w tym temacie....ale no coz kazdy sie uczyc musi....mam nadzieje ze jak wkoncu uda mi sie zamiescic jakies moje (i ze wogole wkoncu to sie uda bo mam jeszcze problemy) to nie zostaną aż tak zle potraktowane :->
pozdrawiam wszyskich :lol:

#832 morav

morav

Napisano 21 marca 2008 - 17:10

Witam wszystkich.

W świat fotografii wprowadza mnie ojciec - Magnum43 ;)

Fajnie jak rodzinę łączy wspólna pasja.
Ja namawiam żonę i brata, niestety na razie bezskutecznie, ale jestem cierpliwy. :-D

#833 Dunadan

Dunadan

Napisano 22 marca 2008 - 09:15

morav, a pociecha?... ja bym od początku namawiał :hihi:

#834 morav

morav

Napisano 22 marca 2008 - 09:22

Od przyszłego roku będzie dreptał po lesie, może sie wciągnie. :-D

#835 Korab

Korab
  • Małomówny
  • 41 postów

Napisano 22 marca 2008 - 12:41

Witam Wszystkich Foto-przyrodników.
Fotografią zajmuję się ( tylko amatorsko dla własnej przyjemności ) już dość długo - najpierw była to analogowa a od kilku lat cyfrowa . Moim głównym kierunkiem zainteresowań jest fotografia krajobrazowa , który to łączę z zamiłowaniem do pieszych wędrówek , obserwowania i podziwiania piękna przyrody ( o różnych porach dnia i roku ).
Przyglądam się Waszym poczynaniom na Forum już od jakiegoś czasu i muszę powiedzieć - jest tu tyle świetnych fotografii ( i fotografów ) , że długo się zastanawiałem nad tym czy jest sens pokazywać swoje „wypociny” wypadające przy nich dość blado ale szalę przeważyła chęć skorzystania z rad bardziej doświadczonych i biegłych w sztuce fotografii.
Mam nadzieję , że przyjmiecie mnie do swojego grona i nie potraktujecie zbyt surowo ( przynajmniej na początku ;-) ) .

#836 agnieszka

agnieszka
  • Małomówny
  • 32 postów

Napisano 23 marca 2008 - 11:18

no to ja sie chce pozegnac, jakies tu klany potworzone, nie mozna wyrazac prawdziwych opini, nawet kreatywnych a co do Magnum 43 moze i masz technike ale brak Ci artystycznej duszy, zasze bedziesz rzemieslnikiem nigdy artysta....
a jak bede w Twoim wieku bez obaw moja technika bedzie o wiele lepsza
.amen
co do Roby ego to slodka tajemnica gdzie widzialam Twoje prace jestes tu NAJLEPSZY!

#837 diablo

diablo
  • Małomówny
  • 26 postów

Napisano 23 marca 2008 - 12:09

Nie ma czegoś takiego jak lepszy, najlepszy, abo gorszy. To nie są wyscigi, ani jakaś niezdrowa rywalizacja, żeby nazywać kogoś najlepszym, a kogoś najgorszym itp. Owszem są wspaniałe zdjecia i są też gorsze, ale nie zmienia to faktu ,że nie powinno to stwarzać konkurencji, bo nie o to tutaj chodzi.

#838 Dunadan

Dunadan

Napisano 23 marca 2008 - 13:21

agnieszka, nie wiem czemu tak sądzisz, u nas nie ma żadnych "klanów" anie niczego w tym stylu - nigdy nie było i mam nadzieję nie będzie. Jest paru fotografów robiących naprawdę świetne zdjęcia ale w żaden sposób nie są wyróżniani...
Zrobisz jak chcesz, ja cię nie będę do niczego namawiał ale nie wiem czy jest sens tak od razu uciekać...

#839 August

August

Napisano 24 marca 2008 - 08:20

niech nikt tego specjalnie do siebie nie bierze, nie jest też moim celem żadne tam "uskarżanie" się nad sobą czy kimkolwiek...to takie wolne obserwacje po kilku tygodniach TU obecności...
przyznam że trochę Agnieszkę rozumiem, bo została potraktowana "z glana" i to mocno podkutego....osobom nowym, które nie pokazują od razu zdjęć na poziomie "własna strona w National Geographic" bardzo trudno się przebić na takim forum. Jesteście razem od dłuższego czasu, obejrzeliście setki albo i tysiące zdjęć i w tej masie informacji trudno już Was (Ns) czymkolwiek zaskoczyć, zauroczyć. A jeśli ktoś jest całkiem początkujący i przychodzi tu z entuzjazmem ale raczej by się uczyć, to...

"pokaż jakieś nowe zdjęcia"...,
"jest tu tylko kilka osób które obserwują przyrodę na bieżąco i robią nowe fotki"...

Takie słowa bolą, naprawdę...nie każdy może spędzać w lesie całe dnie, zapewne znaczna część z nas ma tydzień wypełniony codziennymi sprawami i nie może iść fotografować w dowolnym momencie. Wielu zostają tylko weekendy a i to nie wszystkie...a wziąwszy pod uwagę okoliczności przyrody jakie mamy ostatnio, to szanse na ciekawe zdjęcia "z teraz" spadają do minimum...
Nic więc dziwnego, że "nowi" pokazują to, co już kiedyś zrobili, z nadzieją że otrzymają porady od bardziej doświadczonych kolegów. Zresztą zwykle tak jest, czasem tylko kogoś "coś" najdzie i pisze nieprzemyslane, niesprawiedliwe słowa...
Miłośników przyrody jest wielu, ale nie każdy jest od razu "wielkim fotografem" a zapewne niewielu nim kiedykolwiek będzie, jeśli ma nawet takowe ambicje...
Ale ma prawo do własnego zdania i do traktowania fair....
Zastanówmy się, czy chcemy by było Nas tu więcej, czy też "już wystarczy" po co Nam kolejni userzy zaczynający właśnie swoją WIELKĄ PRZYGODĘ z fotografią i przyrodą i szukający sobie przytulnego, przyjaznego gniazdka, a pokazujący zdjęcia które MY już robiliśmy lata temu i które na NAS wogóle nie działają...

jeszcze raz napiszę, że nie jest moim zamiarem uskarżanie się, to takie "obserwacje z boku" wynikające pewnie z wczorajszego przejedzenia :lol:
Ale skoro są takie teksty jak Agnieszki to może jednak coś jest na rzeczy :?:
<p>Nikon FX i Olympus m4/3

#840 BlueDun

BlueDun

Napisano 24 marca 2008 - 09:08

Ja dodam ,że nie którzy zatracają obiektywność ocen , kierując się tylko nickiem usera , słabe technicznie , nie dopracowane zdjęcia , są nadal rewelacyjne , każdy , nowy czy stary oglądając je może dojść do wniosku ,że są tu jakieś grupy wzajemnej adoracji.
agnieszka, zostań , tak mało tu "kwiata" wielkiej damskiej urody , jakby nie było łagodzicie tu obyczaje .

p.s. zamiast Ciebie chyba ja sie pożegnam

co do Roby ego to slodka tajemnica gdzie widzialam Twoje prace jestes tu NAJLEPSZY!

Przecież ja jestem najlepszy ! Jak tak można !
( to żart , niech nikt się nie cieszy - zostanę , chyba ,że miejsca na kreski nie starczy ))