Skocz do zawartości

Fotoprzyroda.pl używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Polub nas na Facebooku!       

x

Zdjęcie

Przywitaj się

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3437 odpowiedzi w tym temacie

#1201 Qelka (Karolina Myroniuk)

Qelka

Napisano 07 listopada 2008 - 15:22

Dunadan, !!!!!

czemu wszyscy piszą mnie przez u ? ... :evil: albo p :blink:

w niebo wzięta to ja bym była jakbym dostała jakąś 500 2.8 albo chociażby 400 2.8 no ostatecznie trzysetę ... uh się rozmarzyłam a teraz spadamy na ziemię :blush:

Dyskryminowana ? ależ skąd bardzo mi się podoba panująca tu atmosfera, zresztą ja od zawsze lepiej się czułam w gronie męskim i lepiej się z facetami dogadywałam . To chyba zresztą normalne ale cieszy mnie że widzę więcej kobitek, wprowadzają pewna ogładę i trochę spokoju i nieraz odmienne spojrzenie na różnorakie tematy. Poza tym w grupie rażniej jak to mówią

#1202 Dunadan

Dunadan

Napisano 07 listopada 2008 - 16:25

qelka, u? jakie u? :mrgreen: a tak serio to tak jakoś, człowiek jest przyzwyczajony że po "q" jest "u"... swoją drogą jaka jest etymologia twojego nicka, jesli wolno spytać? :hmmm:

Aha, nie ma obiektywu 500/2.8

:ninja:

#1203 Qelka (Karolina Myroniuk)

Qelka

Napisano 07 listopada 2008 - 17:47

swoją drogą jaka jest etymologia twojego nicka, jesli wolno spytać?

Mój nick wywodzi się z dawien dawna i ma już hm nie skromnie licząc koło 10 lat, kiedy to interesowałam się ircem i sprawami programowania skryptów pod klienta irc. W słowie QELE zawierało się hasło numeryczne do większości serwerów, z których korzystałam wraz z trójką znajomych. q czyli 1-ka, jako pierwszy klawisz klawiatury alfabetycznej E - 3, L-19, E- 3. Było modyfikowane z zależności od serwera: QELA, QELKA, QUELE, QUELKA. A z czasem jakoś chłopaki ochrzcili mnie mianem qelki i stąd też mój nick. W 90 % ludzie sądzą, że nick ten wziął sie od imienia Ela i tak, tez próbując zabłysnąć inteligencją częstokroć sie do mnie w ten sposób zwracają nie wiedząc, że ich dedukcja poszła zupełnie nie w te stronę, w którą powinna.

PS. może by tak założyć taki topic w pogaduchach : Mój nick - fakty i mity
mógłby być ciekawy :-P

ale to nie wyklucza tego, że byłabym wniebowzięta mając taki obiektyw ;-)

#1204 unkas

unkas
  • Użytkownik
  • 791 postów

Napisano 07 listopada 2008 - 21:06

W 90 % ludzie sądzą, że nick ten wziął sie od imienia Ela i tak, tez próbując zabłysnąć inteligencją częstokroć sie do mnie w ten sposób zwracają

Tymczasem stosowniej byłoby zwracać się per Karolino, nieprawdaż? ;-)

Ale jest 200-500 f/2,8. Też mozna pomarzyć...
Fuji s5600 (50d + Sigma 100-300 f/4 w fazie testów...).

#1205 McPiv

McPiv

Napisano 07 listopada 2008 - 21:44

Witam wszystkich,
Fotografia mnie wciągnęła jakieś 2-3 miesiące tak na dobre, żeby tylko więcej czasu było a nie tylko praca i praca. Obecnie posiadam Nikona D80 z kitowym obiektywem 18-135. Planuje dokupić jakiś szerszy do krajobrazików (ten rodzaj fotografii na razie mnie najbardziej fascynuje) i z czasem może jakieś tele. Wcześniej miałem Nikona P80 ale po 2 miesiącach rozstałem się z nim na korzyść D80-tki. A w czasach analogowych robiłem pstryki Canonen 500N. Mam nadzieję się tu zadomowić. Pozdrawiam wszystkich serdecznie.
Nikon D80 | Nikkor 18-135 | Velbon DF-60 |

#1206 bodziek

bodziek
  • Użytkownik
  • 485 postów

Napisano 07 listopada 2008 - 21:55

Witaj McPiv.

#1207 jaga

jaga
  • Małomówny
  • 21 postów

Napisano 08 listopada 2008 - 21:38

Dziękuję za miłe powitanie :-)
Fotki będą jak tylko zbiorę się na odwagę. Problem polega na tym, że cały czas się uczę i .... niewiele z tego wynika, a nie chcę zamęczać wymazami z matrycy. Z drugiej strony czekanie na mityczne dobre zdjęcie też mnie daleko nie zaprowadzi. Pozwólcie, że jeszcze chwilę się poprzyglądam, od czasu do czasu coś tam skrobnę i może się troszkę ośmielę.

#1208 daysleeper

daysleeper
  • Małomówny
  • 3 postów

Napisano 10 listopada 2008 - 20:25

Witam,
od jakiegoś czasu już podziwiam Wasze zdjęcia na forum, ale postanowiłam się w końcu przywitać i może wreszcie dodam też coś swojego do podziwiania ;) Chociaż muszę przyznać, że za wiele tych zdjęć jeszcze nie mam bo zwykle narzekam na brak czasu i towarzystwa, ale zawsze się coś znajdzie :)
Pozdrawiam!

#1209 Dunadan

Dunadan

Napisano 10 listopada 2008 - 21:56

jaga,

wymazami z matrycy

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Powiem to znajomej która robi wymazy bakterii :hihi:

daysleeper,

zwykle narzekam na brak czasu i towarzystwa

To pierwsze rozumiem, drugie... hmm, jakos nie wyobrażam sobie focić ptaszyny z ukrycia z kimś obok :mrgreen:

Witajcie na forum! ;-) Zapraszam do UWAŻNEGO zapoznania się z regulaminem i aktywnego uczestnictwa :-)

#1210 daysleeper

daysleeper
  • Małomówny
  • 3 postów

Napisano 10 listopada 2008 - 23:15

daysleeper,

zwykle narzekam na brak czasu i towarzystwa

To pierwsze rozumiem, drugie... hmm, jakos nie wyobrażam sobie focić ptaszyny z ukrycia z kimś obok :mrgreen:

Tak, tak wiem, że towarzystwo zazwyczaj przeszkadza, ale powiem szczerze, że dla takiej małej dziewczynki jak ja, z dużym aparatem, towarzystwo na jakimś odludziu zapewnia pewne bezpieczeństwo. Także to tylko dlatego ;)

#1211 Dunadan

Dunadan

Napisano 11 listopada 2008 - 00:39

daysleeper, zrób tak jak qelka, zacznij nosić moro :mrgreen:

#1212 tomm

tomm
  • Małomówny
  • 22 postów

Napisano 11 listopada 2008 - 20:59

Witam!
Jestem jednym ze starszych na tym forum .Przyrodą interesowałem się od zawsze fotografią od niedawna.Mieszkam w dość ciekawej okolicy(przyrodniczo).Lubię chodzić pieszo po okolicznych lasach i polach
Z czasem może odważę się zamieścić jakieś zdjęcia.

Teleskop 500 CCCP okular soligor 40 tulejki+minolta Z1
Canon 50D + 50/1.8 +400/5.6

#1213 Bodzio

Bodzio
  • Użytkownik
  • 248 postów

Napisano 11 listopada 2008 - 21:08

Witaj :-) - czy taki stary ? - ja się bardzo młodo czuję :-D A lat masz tyle na ile możesz brykać,a nie tyle ile pisze w papierach.

#1214 roka63

roka63

Napisano 12 listopada 2008 - 11:47

Nie wiem czy wypada, czy też nie... ale napiszę tutaj kilka słów. Jestem już z Wami od przeszło roku, niestety ostatnio dość dlugo mnie nie było, a spowodowasny to jest moim dość złynm stanem zdrowia. Czeka mnie dość poważna operacja (starość nie radość hehehe) na którą muszę czekać spokojnie i cierpliwie.

Witam "Starych" i "Nowych" bywalcó FotoPrzyrody :-)

Pozdrawiam
Pozdrawiam :mrgreen: Robert :spawacz:

#1215 Roby

Roby

Napisano 12 listopada 2008 - 14:59

Robercie fajnie że znowu z nami jesteś, życzę Ci dużo zdrowia no i tego spokoju i cierpliwości, bo groźnie brzmi ta poważna operacja, ale trzymam kciuki.

#1216 apiso

apiso
  • Użytkownik
  • 140 postów

Napisano 12 listopada 2008 - 17:43

Witam ziomka ze Stalowej Woli,jestem na forum dopiero od Pażdziernika,oglądałem Twoje fotki i widziałem wiele znajomych miejsc ....Ja też trzymam kciuki... ,i gorąco pozdrawiam :beer:
Nikon D80 55-200mm VR, tamron 200-400mm

#1217 ostapowicz (Wojtek)

ostapowicz

Napisano 12 listopada 2008 - 17:51

roka63, trzymamy za ciebie kciuki, wracaj szybko do zdrowia, jesteś nam tu potrzebny.
Wojtek

#1218 michalv (Michał Vogelgesang)

michalv

Napisano 12 listopada 2008 - 21:15

Wracaj do zdrowia! Trzymamy kciuki!

Sprzęt: NIKON D300; 18-70DX; Tamron 150-600; SIGMA 50/2.8 MACRO, SIGMA 10-20, AF-S 300/4 1.4 1.7
Moja wizytówka

#1219 Bodzio

Bodzio
  • Użytkownik
  • 248 postów

Napisano 13 listopada 2008 - 07:59

(starość nie radość hehehe)

Nie przeginaj :shock: co ja mam powiedzieć ?? - dużo zdrowia :-)

#1220 Astacus

Astacus
  • Użytkownik
  • 208 postów

Napisano 13 listopada 2008 - 13:02

Wita. Od dłuższego czasu przyglądam się zdjęciom zamieszczanym przez użytkowników tego forum... i dzięki Wam sporo się dowiedziałem! Dziś przyszła wreszcie pora na to by się z Wami przywitać - Witam więc serdecznie i mam nadzieję, że już niedługo podzielę się z Wami moimi osiągnięciami z fotografii przyrodniczej ;-) Pozdrawiam Bartek Karczewski!