Skocz do zawartości

Fotoprzyroda.pl używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Polub nas na Facebooku!       

x

Zdjęcie

Przywitaj się

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3437 odpowiedzi w tym temacie

#1281 Cerberiusz

Cerberiusz

Napisano 05 grudnia 2008 - 22:17

Witam nowo przybyłych.
Pozdrawiam Cię [you]

www.mikolajleszczynski.pl

#1282 Qelka (Karolina Myroniuk)

Qelka

Napisano 05 grudnia 2008 - 23:02

ooo pazdzioch wrócił :mrgreen:

Nie dość, że wysyp nowych foto- przyrodników to ostatnio forum takie płodne, że człowiek nie nadąża z czytaniem. Dwa dni się nie włączy komputera i 300 postów do czytania :clap2:

"Żyjemy w niebezpiecznej epoce. Ludzie zdobyli kontrolę nad przyrodą, zanim zdobyli kontrolę nad sobą."

Albert Schweitzer (1875 - 1965)

http://myroniuk.wix.com/wildlife

#1283 aras999

aras999
  • Małomówny
  • 31 postów

Napisano 07 grudnia 2008 - 14:51

Witam wszystkich serdecznie! :-) Lubię pstrykać w wolnych chwilach, których mam za mało.
Moje ulubione miejsca to okolice Międzyrzecza Wielkopolskiego i Góry Sowie.

#1284 Roby

Roby

Napisano 07 grudnia 2008 - 16:51

aras999 witaj, Dzierżoniów ma piękne okolice i Gory Sowie, i w Kotlinę Klodzką blisko, a Ślęża na wyciągnięcie z tele ;-)

#1285 korund

korund
  • Małomówny
  • 1 postów

Napisano 07 grudnia 2008 - 20:52

Witam wszystkich bardzo serdecznie... :-)
jestem miłośnikiem gór, przyrody i fotografii... :-)
do tej pory fotografowałem głównie krajobraz oraz rośliny (moje ulubione to nasze storczyki)...
Od tego roku wzieło mnie na fotografowanie zwierząt..
zaczęo się od wiewiórek, teraz PTAKI... , ale to już trudna sztuka...
mam nadzieję, że TU się tego nauczę i zobaczę jak to robią fachowcy... :-)
TO CO, POMOŻECIE... ??? :mrgreen:

korund

#1286 Mikouak

Mikouak

Napisano 07 grudnia 2008 - 21:24

POMOŻEMY! :mrgreen:
7D; 10-20; 50/1,8; 55/1,4; 100/2,8; 400/5,6
...:: http://www.jakzobrazka.pl ::...

#1287 adamotl

adamotl
  • Użytkownik
  • 1 039 postów

Napisano 07 grudnia 2008 - 22:54

Cześć :)

Wiem, że dawno powinienem to zrobić ale nie wiedziałem ,że taki temat istnieje. Jestem "zielony" w dziedzinie fotografii i dosłownie "zielony" gdyż uczęszczam do Technikum Leśnego (dopiero 2 rok:P). Bardziej interesuje mnie łowiectwo i wszelaka wiedza leśna a w fotografii stawiam swoje pierwsze mozolne kroki, ale chodząc po lesie bez aparatu i nie móc uwieczniać pięknych chwil na fotografii to jakby "żołnierz chodził bez karabinu". Jednak do niedawna myślałem ,że robienie pięknych zdjęć to tylko "pstryk" ale to jednak trudne i wymagające dużej cierpliwości zadanie. Myślę ,że poprzez Waszą krytykę moich zdjęć a szczególnie za porady których udzielacie wiele się nauczę.

Pozdrawiam i dziękuje

„Tu z wyjątkową mocą zdaje się przemawiać błękit nieba, zieleń lasów i pół, srebro jezior i rzek. Tu śpiew ptaków brzmi szczególnie znajomo, po polsku…” Jan Paweł II

#1288 toron27

toron27

Napisano 08 grudnia 2008 - 00:12

Witaj Adamotl, nie miałem okazji widzieć twoich fotek, więc z mojej strony krytyka będzie dotyczyła Twojego zamiłowania do łowiectwa. Mam Nadzieję, że wkrótce zamienisz dwururkę na rurę np 500 lub 800 mm czego Tobie i sobie życzę :)

#1289 Cerberiusz

Cerberiusz

Napisano 08 grudnia 2008 - 21:43

Witam serdecznie nowoprzybyłych. :hi:
Pozdrawiam Cię [you]

#1290 macl

macl
  • Małomówny
  • 1 postów

Napisano 09 grudnia 2008 - 22:52

Witam wszystkich serdecznie.
Jestem nowy na tym forum i cieszę się że jest tu tylu ludzi z pasją, której sam stałem się niewolnikiem. Przyrodę zawsze kochałem, ale z fotografią moja przygoda jest stosunkowo krótka. Między innymi realizowałem ją w wędkarstwie ale odkąd kupiłem sobie aparat, stojąc przed wyborem coraz częściej chwytam za to drugie narzędzie.
Mój sprzęt zakupiony w tym roku to Nikon D80 + Nikkor 18-70 + 70-300VR.
Z tego co już do tej pory zdążyłem na tym forum przeczytać to widzę że dużo się mogę tutaj nauczyć i w przyszłości ma nadzieje że i również coś swojego dołożę, może jakieś zdjęcia jak ich poziom na to pozwoli ;-)
pozdrawiam

#1291 Dunadan

Dunadan

Napisano 10 grudnia 2008 - 09:48

macl, witaj na forum! zapraszam do zapoznania sie z regulaminem ( potraktuj to prosze powaznie ;-) ) i uczestnictwa na forum :-)

:ninja:

#1292 maciejowy (Maciej Smolarczyk)

maciejowy

Napisano 10 grudnia 2008 - 11:32

Witam serdecznie,
z checia zarejestrowalem sie na tym forum, bo jest to pierwsze z wielu przegladanych, gdzie istota rzeczy jest pasja i zamilowanie do przyrody a nie obsesyjne dazenie do absolutnej perfekcji i wyzylowania technicznego zdjec, gdzie liczy sie rowniez tlo, praca wlozona w wykonanie zdjecia i normalny, ludzki zachwyt nad pieknem przyrody.
Do tejpory walczylem z Fujis9600 w reku i czasem z telekonwerterem Raynox'a 2.2x. Od niedawna mam zestaw podobny do 'macl', z ta roznica, ze nie Nikon D80 a Nikon D90 + Nikkor 18-105 i Nikkor 70-300. Juz pierwsze zdjecia Nikonem pokazaly przepasc miedzy nim a hybryda Fuji. licze na to, ze to, czego sie przy Fuji nauczylem + swietna jakosc nikona i rzeczowe uwagi forumowiczow dadza pozytywny efekt koncowy :). I, odpowiadajac na zwrocone mi juz uwagi moderatora obiecuje pamietac o 250 kB, nie tylko o 800 piks. ;). Pozdrawiam
nikon d90 + nikkor 18-105 VR II + nikkor 70-300 VR II + sigma 150-500 APO DG HSM OS + 10 mm f/2.8 EX DC FISHEYE HSM
http://msmolarc.republika.pl

#1293 Qelka (Karolina Myroniuk)

Qelka

Napisano 10 grudnia 2008 - 11:52

witać wszystkich nowych :->

"Żyjemy w niebezpiecznej epoce. Ludzie zdobyli kontrolę nad przyrodą, zanim zdobyli kontrolę nad sobą."

Albert Schweitzer (1875 - 1965)

http://myroniuk.wix.com/wildlife

#1294 Roby

Roby

Napisano 10 grudnia 2008 - 20:11

Witam nowych użytkowników bawcie się dobrze.

#1295 kamil.sz

kamil.sz
  • Małomówny
  • 8 postów

Napisano 10 grudnia 2008 - 21:36

Witam Was!

Jestem tutaj nowy i zamierzam dzielić się z Wami moimi zdjęciami dzikiej przyrody.
Fotografuje już od jakiegoś czasu ale od niedawna zacząłem się interesować fotografowaniem zwierząt. Życzę sobie i Wam udanych fotek!

Pozdrawiam
Kamil
E-510 + 14-45 + 40-150 + 240/1:4,5 +WELTBLICK x2

#1296 Ataman

Ataman
  • Użytkownik
  • 592 postów

Napisano 10 grudnia 2008 - 23:03

Witam serdecznie,
........ a nie obsesyjne dazenie do absolutnej perfekcji i wyzylowania technicznego zdjec, ......

Witaj maciejowy!... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: chyba się domyślam , gdzie wcześniej trafiłeś ;-)

#1297 Cerberiusz

Cerberiusz

Napisano 12 grudnia 2008 - 18:35

macl, maciejowy, kamil.sz witam was.
Pozdrawiam Cię [you]

#1298 toron27

toron27

Napisano 12 grudnia 2008 - 22:18

Cerberiusz widzę u Ciebie permanentne powitanie mojej skromnej osoby. Czym sobie zasłużyłem????

#1299 Roby

Roby

Napisano 12 grudnia 2008 - 22:45

Czym sobie zasłużyłem????

Cerberiusz tak wita wszystkich nowych zanim nie przekroczą 100 postów, także jeszcze 75 ;-) :mrgreen:

#1300 toron27

toron27

Napisano 13 grudnia 2008 - 14:34

Aaaa... to takie buty no dobra czuję się zobowiązany. ;-)