Przywitaj się
Napisano 06 stycznia 2009 - 07:59
Napisano 07 stycznia 2009 - 13:53
Z regulaminem zapoznałem się w miarę dokładnie, postaram się go przestrzegać, chociaż z drugiej strony to nie za bardzo jest się czego bać - na 1816 zarejestrowanych uczestników i 100446 napisanych postów jest tylko 8 ostrzeżeń i 2 banowania - więc "hulaj dusza"
Mam pewne przeświadczenie, że Cerberiusz to znana mi z dawnych lat osoba, jednak bez względu na przeczucia - pozdrawiam Cię Mikołaj
#1363 Guest_lukaszmik_*
Napisano 07 stycznia 2009 - 15:44
Napisano 07 stycznia 2009 - 16:16
Myślę jednak, że warto zwracać uwagę na to co sie piszewięc "hulaj dusza"
Witam nowo przybyłych
Napisano 07 stycznia 2009 - 22:11
Wygląda mi na to, że znalazłem się w sytuacji podobnej do pewnego polityka z PO, który po wypowiedzeniu mocno ironicznych słów „Jaka wizyta, taki zamach...” zaczął się wycofywać i niejasno tłumaczyć.
Jednak moje określenie nie było ani ironią, ani też namawianiem do złego.
W moim zamierzeniu, przytoczenia danych liczbowych i „hulaj dusza” było czymś w rodzaju metaforycznej pochwały i uznania dla ogólnego poziomu i kultury panujących na Fotoprzyroda .pl
Oczywiście bywają bardziej napięte sytuacje, jak z byłym forumowiczem Roa, którą znam jedynie z lektury tematu „Ostrzeżenia i wpadki” czy też forumowicza Blue Dun z watków „Kradzione fotki ptasie” i „Szpaki – Sturnus vulgaris”
Ale gdzie tego typu ostrzejszych „starć: nie ma?
Być może, to „zakamuflowaine” pochwały było zbyt głębokie i mętne?
A może to Ty, Roby, jesteś bardziej wyczulony na tego typu niejasne wypowiedzi – czemu zresztą się nie dziwię?
Roby, zauważ, że to przywitanie było moim pierwszy postem na forum, poprzedzonym zresztą ponad dwugodzinnym przeglądaniem zawartości, charakteru , a zwłaszcza oceną zasad działania fotoprzyroda.pl.
Mam nadzieję przypuszczać (jeśli mogę wierzyć opiniom znajomych i udziału w moim biologicznym forum, które uważam za „macierzyste” i w którym kładzie się dużą uwagę na poziom i kulturę wypowiedzi), że jestem jednym z ostatnich w szeregach osób , które miałyby ochotę łamać regulaminowe ustalenia zasad działania danego forum, a w szczególności tych dotyczących kultury wypowiedzi, używania wulgaryzmów, itp.
Pozdrawiam
#1366 (Karolina Myroniuk)
Napisano 07 stycznia 2009 - 22:17
Jeszcze raz dobry wieczór dla wszystkich nowych uczestników. Istny wysyp ostatnio
"Żyjemy w niebezpiecznej epoce. Ludzie zdobyli kontrolę nad przyrodą, zanim zdobyli kontrolę nad sobą."
Albert Schweitzer (1875 - 1965)
Napisano 07 stycznia 2009 - 23:27
Ps. jestem przeczulony, czasem
Napisano 08 stycznia 2009 - 11:42
To mój pierwszy post na forum, więc chciałbym się serdecznie przywitać.
Od zawsze moim żywiołem był las... od jakiegoś czasu moją pasją stała się także fotografia... więc myślę że to forum to właśnie to.
Na razie jestem bardzo początkujący, nawet nie mam się czym pochwalić... Mam nadzieję że kiedyś to się zmieni... Jestem z Warszawy, i czuję się trochę pogubiony bo chociaż w plecaku mam mapkę rezerwatów to jednak nie za bardzo wiem gdzie mógłbym pójść. Widziałem wątek o miniplenerach i mam wielką nadzieję że uda mi się dołączyć..
Witam jeszcze raz i serdecznie pozdrawiam
mariusz
Napisano 08 stycznia 2009 - 16:49
Pzdr
http://www.dolinanarwi.com.pl
#1370 (Maciej Smolarczyk)
Napisano 08 stycznia 2009 - 19:56
No to i ja się przywitam Zrobiłem już małe wejście z działl myszołowy, ale wkrótce pokarzę coś więcej
jak juz zostalo stwierdzone: wejscie smoka
http://msmolarc.republika.pl
Napisano 09 stycznia 2009 - 21:43
Mój drugi post na tym forum xD Co do fotografii przyrodniczej to narazie fotografuje raczej pejzaże, ostatnio ptaki i ogólnie zwierzęta ale brakuje mi czasu na jakieś wypady do lasu. Na usprawiedliwienie mam tylko to ze w tym roku maturka trochę kucia wiec i czasu brak na fotografie =/
pzdr
Napisano 10 stycznia 2009 - 21:41
Mam na imię Monika, robienia zdjęć dopiero się uczę.
Póki co zgłębiam wiedzę czytając forum oraz oglądając Wasze zdjęcia.
Może kiedyś i ja coś wstawię...
Napisano 11 stycznia 2009 - 14:15
Napisano 11 stycznia 2009 - 19:20
Napisano 12 stycznia 2009 - 15:06
wreszcie się zalogowałem, do tej pory tylko oglądałem
zaczynam zabawę z fotografią przyrodniczą i sądzę, że to odpowiednie do tego miejsce ;-D
może jest ktoś z okolic Wadowic, Oświęcimia??????
Napisano 12 stycznia 2009 - 23:20
Napisano 13 stycznia 2009 - 12:39
Napisano 14 stycznia 2009 - 02:04
Długo szukałem takiego forum...
W gaszczu internetu, przewertowałem ich spora ilość , aż trafiłem tutaj i już po 15 minutach wiedziałem, że zapuszcze tu korzenie :->
Wielu tu amatorów - do których i ja się "nieskromnie" zalicze , ale równiez profesjonalistów , którzy jak zauważyłem - nie emancypują swego poziomu wiedzy w sposob narcystyczny i jednoznaczy - co potrafi nieraz pobudzić własną, niską samoocenę.
Tego mi brakowało i właśnie to znalazłem - z czego się bardzo ciesze.
Od niedawna jestem posiadaczem A300 z zestawem 2 obiektywów kitowych 18-70 i 55-200 + troche drobnego ostprzętu wspomagajacego. Mam tego świadomość, że wkrótce będe szukał czegoś lepszego , zaczynajac pewnie od telekonentera , a potem jakiegos konkretnego tele , no ale póki co - to co mam musi mi wystarczyć ...
Wcześniej uzywałem "kompakta" SONY DSC H-3 i prawdopodobnie , jeśli się odważe - te zdjęcia będą pierwszymi jakie wrzuce do oceny / wglądu czy poprostu zwykłej publikacji
Chce również dzieki Wam nabyc i poszerzac swa wiedze o fotografii , dzielic sie emocjami i pieknem równie cudownych ujec jakie tu do tej pory , po tej kilkugodzinnej przejazdzce znalazłem.
Mam juz tutaj swoich kilku ulubienców których prace powalaja mnie z nóg , ale nie bede lał wazeliny i zachowam to (póki co ) dla siebie
Upsss, alez sie rozpisałem Dziex za uwagę i :
WITAM WAS SERDECZNIE !
Napisano 14 stycznia 2009 - 14:17
My również witamy i zapraszamy do zaznajomienia się z regulaminem, bo jak do tej pory wszystkie Twoje zamieszczone zdjęcia są za ciężkie[b]WITAM WAS SERDECZNIE