Skocz do zawartości

Fotoprzyroda.pl używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Polub nas na Facebooku!       

x

Zdjęcie

Przywitaj się

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3437 odpowiedzi w tym temacie

#1381 pcslave

pcslave
  • Użytkownik
  • 92 postów

Napisano 14 stycznia 2009 - 20:57

....bo jak do tej pory wszystkie Twoje zamieszczone zdjęcia są za ciężkie :evil:

Czytałem i zagladałem - wyczaiłem tylko kwestię rozdziałki - no ale wrócę do lektury a fotki wyśle na fitness i wagę zbiję ;)
A300 + 18-70, 55-200, SIGMA 70-300 APO DG ... no i troche innych drobnych gratów

#1382 Olowaw

Olowaw
  • Użytkownik
  • 52 postów

Napisano 17 stycznia 2009 - 16:18

Witam wszystkich serdeczenie. To mój pierwszy post po rejestracji, lecz nie pierwsza wizyta na tym forum. Zaczynam powoli przymierzać się do fotografowania przyrody, a informacje zawarte na forum są bardzo przydatne. Moja przygoda z fotografia zaczęla się od zwykłej "małpy" sony, lecz z biegiem czasu stwierdziłem, że to troszkę za mało na zabawę w fotografię. Obecnie posiadam, D30 i kilka podstawowych obiektywów, natomiast zamierzam rozwinąć listę obiektywów o konkretne tele i dzielić się z Wami zdobywanym doświadczeniem z fotografowania przyrody. Mam nadzięję na miłe przyjęcie.
Pozdawiam Wszystkich serdecznie.
Olaf

#1383 ostapowicz (Wojtek)

ostapowicz

Napisano 17 stycznia 2009 - 16:43

Cześć Olowaw, chętnie pooglądamy twoje prace i podzielimy się uwagami.
Wojtek

#1384 cialat

cialat
  • Małomówny
  • 1 postów

Napisano 18 stycznia 2009 - 18:28

Witam!

Wczoraj natafiłem na Wasze forum i od wczoraj nie mogę się od niego oderwać, z małą przerwą na dzisiejszy spacer po łąkach, polach, zagajnikach przy Odrze w celu szukania miejscówki na czatownię - znalazłem. Teraz tylko trochę wolnego czasu i do dzieła ;-)
Pozdrawiam!

Krzysiek
"Nic tak nie niszczy organizmu, jak długotrwała fizyczna bezczynność" - ARYSTOTELES

#1385 Lila2006

Lila2006
  • Użytkownik
  • 111 postów

Napisano 18 stycznia 2009 - 19:52

Witam wszystkich bardzo gorąco. Znalazłam to forum już jakiś czas temu i od tej pory zaglądam codziennie. Jestem pod ogromnym wrażeniem zdjęć tu zamieszczanych. Mogłabym je oglądać na okrągło. Chylę czoło :bow: Te zdjęcia będą dla mnie wzorem i punkcikiem, do którego będę dążyć.
Sama jestem absolutną fotoamatorką, która kocha przyrodę najbardziej na świecie. Mieszkam w podbydgoskiej miejscowości ale przy samym lesie. Nie jest to wprawdzie puszcza, ale sarny, dziki, lisy, kuny...itp. zwierzaki od czasu do czasu widuję. Jest również bardzo duża ilość ptaków, które najbardziej mnie interesują.
Do tej pory robiłam fotki zwykłym kompaktem. Choć starałam się używać ustawień manualnych, możliwości aparatu (i nie ukrywajmy, moje umiejętności) nie pozwalały na zrobienie zdjęć, które odważyłabym się tu pokazać. Już niedługo zostanę jednak szczęśliwą posiadaczką lustrzanki cyfrowej z obiektywem 50-200mm. Wiem, że to trochę mało jak na ptaki, ale póki co fotografuję je głównie w swoim ogrodzie, więc może dam radę. I zapewniam, że zdarzają się rarytasiki. Dziś udało mi się pstryknąć Płochacza Pokrzywnicę. Niestety zdjęcie tylko dokumentacyjne (max.zoom optyczny i max.zoom cyfrowy, a do tego przez okno :-/ ). W moim ogródku zdarzało mi się już widywać również czaplę siwą (mam mały stawik), zimorodka, kaczki krzyżówki oraz krogulca.
Trochę się rozpisałam, ale to tak na zapas. Nie podejmę się oceniania Waszych zdjęć, bo dla mnie wszystkie są idealne. Mam nadzieję, że kiedyś odważę się pokazać również swoje.
Pozdrawiam wszystkich bardzo serdecznie.

#1386 August

August

Napisano 18 stycznia 2009 - 19:57

Lila2006, witamy...i odwagi w pokazywaniu zdjęć. Zacznij od "bezkrwawych łowów" pokazuj swoje dokonania i ucz się na komentarzach - to najlepsza metoda...
<p>Nikon FX i Olympus m4/3

#1387 Qelka (Karolina Myroniuk)

Qelka

Napisano 18 stycznia 2009 - 23:11

witamy, witamy i do wstawiania zdjęc zachęcamy ;-)

"Żyjemy w niebezpiecznej epoce. Ludzie zdobyli kontrolę nad przyrodą, zanim zdobyli kontrolę nad sobą."

Albert Schweitzer (1875 - 1965)

http://myroniuk.wix.com/wildlife

#1388 Artur Walczyk

Artur Walczyk
  • Małomówny
  • 6 postów

Napisano 21 stycznia 2009 - 08:54

Witam wszystkich.

Podobnie jak większości, bardzo podoba mi się na forum więc i ja dołączam.
Mam nadzieję że uzyskam wiele cennych rad na których mi bardzo zależy ponieważ
dopiero zaczynam fotografowanie.

Pozdrawiam wszystkich serdecznie! :mrgreen:
http://korn-lander.deviantart.com

Sony a700 + 18-70 + 70-300 + raynox250

#1389 moby dick

moby dick

Napisano 21 stycznia 2009 - 17:23

Witam wszystkich serdecznie. Przed chwilą znalazłem to forum i właśnie zabieram się za lekturę :-D Myślę, że zajmie mi to z pół roku, ale na pewno jeszcze się odezwę...
Canon 7D; C 400/5.6 L; Benro gh-2; Patrol GR

#1390 pcslave

pcslave
  • Użytkownik
  • 92 postów

Napisano 21 stycznia 2009 - 21:41

Witam wszystkich "też nowych" ;) Dobrze, że nie jestem tu odosobniony w swojej amatorszczyznie :lol:
A300 + 18-70, 55-200, SIGMA 70-300 APO DG ... no i troche innych drobnych gratów

#1391 szklarz

szklarz

Napisano 21 stycznia 2009 - 23:07

Witam wszystkich Userów!
Przed chwila sie zapisłlem i najpierw trochę poczytam Forum.
Fotografuję amatorsko od paru lat, najpierw Olympusem e-330 a obecnie Canonem 5D.
Interesuje mnie glownie przyroda: krajobrazy i makro ale czasami co w obiektyw ciekawego wpadnie.

#1392 pkokocinski7

pkokocinski7
  • Użytkownik
  • 694 postów

Napisano 23 stycznia 2009 - 13:10

Serdecznie witam wszystkich... i pamiętać o regulaminie... ;-)
Przygotowywania do sezonu letniego w pełni: maskowanie jest, statyw też, tylko czatownie w budowie!

#1393 Logiełka (Piotr)

Logiełka

Napisano 24 stycznia 2009 - 22:05

Witam wszystkich.
Mam na imię Piotr i nie mogę oderwać się od forum. Czytam Wasze cenne rady jak fotografować ptaki. Właśnie stałem się posiadaczem EF 400 5,6 i myślę, że przy Waszej pomocy moja pasja (ptaki) wreszcie się zacznie realizować.
Dziękuje za rady, które zamieszczacie na forum, sa bezcenne !!!
Pozdrawiam
Logiełka

#1394 Czarny zwierz

Czarny zwierz
  • Użytkownik
  • 1 162 postów

Napisano 25 stycznia 2009 - 10:58

Witaj Logiełka

#1395 WildRoses

WildRoses

Napisano 25 stycznia 2009 - 11:54

Witam, po pół roku przyglądania się forum jako "gość" nadszedł czas na rejestrację. Oglądając zdjęcia zamieszczane na forum chylę czoła przed Waszą olbrzymią wiedzą dotyczącą otaczającego nas świata roślin i zwierząt, cierpliwością i umiejętnością dostrzegania tego co ważne. Mam nadzieję, że kiedyś nadejdzie taki dzień, że przynajmniej w połowie zbliżę się do poziomu zdjęć prezentowanych przez Was. Póki co zostaje mi fotografować jedynie to co zbyt szybko nie ucieka ;) no i uczyć się, również od Was.
Nikon i klamoty

#1396 Dunadan

Dunadan

Napisano 25 stycznia 2009 - 13:33

WildRoses, Logiełka - witamy na forum :-) swoim moderatorskim obowiązkiem poproszę was o zapoznanie się z regulaminem - to nie boli ;-) A potem zapraszam do uczestnictwa w życiu forum ;-)

:ninja:

#1397 Bison86

Bison86
  • Małomówny
  • 22 postów

Napisano 26 stycznia 2009 - 15:56

NIczym gbur karczemny nie przywitałem sie... Kiedyś tam zawitałem na to forum lecz zapomniałem o nim. Ostanio znów tu zawitałem i jestem pod wrażenim waszych prac. Fotografuje totalnie amatorsko dlatego też nauke czerpać z porad chciałbym ;-)

Pozdrawiam Bison

#1398 dalen

dalen
  • Małomówny
  • 11 postów

Napisano 29 stycznia 2009 - 20:00

Witam wszystkich. Przez przypadek trafiłem na to forum jakiś czas temu No i co??
Zauroczyła mnie fotografia przyrodnicza. Podziwiam Waszą pasję i mam nadzieję że wiele się tu nauczę.

#1399 ŁUKASZ SZIN

ŁUKASZ SZIN
  • Użytkownik
  • 197 postów

Napisano 30 stycznia 2009 - 21:31

Witam serdecznie :!: :!: :!:
Koleżanki i Kolegów , od jakiegoś czasu czytam to forum, bardzo zauroczyły mnie fotki wasze.
Dużo ciekawych rzeczy tu można do wiedzieć o przyrodzie i zwierzętach itp.
Jak będę miał coś ciekawego ze swoich fotek to się wam też pochwalę ;-)
Mam nadzieję że mnie za mocno nie skrytykujecie ;-)
POZDRAWIAM,
ŁUKASZ
zapraszam na http://www.fmix.pl/zdjecia/25960/1
D80 / MB-D80 / SB 800 / N 17-55 f 2.8 / N 105 VR f 2.8 / N 300 f 4.0
"...Nie ma w życiu rzeczy nie możliwych, Tylko trzeba do nich dążyć..."

#1400 Qelka (Karolina Myroniuk)

Qelka

Napisano 30 stycznia 2009 - 21:53

a witamy Szczecin, witamy :-D

"Żyjemy w niebezpiecznej epoce. Ludzie zdobyli kontrolę nad przyrodą, zanim zdobyli kontrolę nad sobą."

Albert Schweitzer (1875 - 1965)

http://myroniuk.wix.com/wildlife