Skocz do zawartości

Fotoprzyroda.pl używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Polub nas na Facebooku!       

x

Zdjęcie

Przywitaj się

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3437 odpowiedzi w tym temacie

#1461 Maddie

Maddie
  • Małomówny
  • 10 postów

Napisano 02 marca 2009 - 08:09

Witam wszystkich.

Znalazłam to forum przypadkiem, gdy szukałam kto to taki muskrat po polsku. Dopiero coś wyszło jak wpisałam łacińską nazwę. Piżmak, okazało się. Strasznie się cieszę, że udało mi się was znaleźc. Przepraszam, że nie wszystkie litery uda mi się pisac po polsku, ale używam anglojęzycznego komputera i niektóre skróty do polskich liter zajęły sobie inne programy.

Co jeszcze, nazywam się Magda, mieszkam w Massachusetts, USA. Mój aparat to Canon 40D, na razie z obiektywami Canon 100mm f/2.8 makro i Tamron 17-50mm f/2.8. Nie mogę się zdecydowac na następny. Mam nadzieję, że zdjęcia na tym forum mi w tym pomogą. Jeśli istnieje gdzieś dyskusja na ten temat, byłabym wdzięczna za link, bo na razie fora i wątki mnożą mi się przed oczami, hehe.

Później sobie poczytam regulamin i spróbuję się rozeznac co i jak, bo teraz u mnie już środek nocy. Jako admin na innym forum nie chciałabym strzelic żadnej gafy, zwłaszcza na początku. :-)

#1462 Roby

Roby

Napisano 02 marca 2009 - 08:45

Nie mogę się zdecydowac na następny. Mam nadzieję, że zdjęcia na tym forum mi w tym pomogą. Jeśli istnieje gdzieś dyskusja na ten temat, byłabym wdzięczna za link, bo na razie fora i wątki mnożą mi się przed oczami,

Kilka wątków w dziale technika o tym traktuje. No i witam na forum :-)

#1463 fotomarys (Marian)

fotomarys

Napisano 03 marca 2009 - 18:40

Cześć moja ksywa to fotomarys, a mam na imię marian jestem na forum już chwilke, ale obsługi komputera dopiero sie uczę więc, dlatego piszę dopiero teraz. zarówno ja jak i moja żona robimy zdjęcia nikonem D80 i obiektywami; nikkor vr 70-300 i sigma vr 120-400 i inne drobiazgi. chcieliśmy wszystkich pozdrowić, a szczegolnie magnum43 i monikę, których spotkaliśmy w puszczy niepołomickiej i pogratulować udanych łowów.

#1464 Mikouak

Mikouak

Napisano 03 marca 2009 - 18:43

Witajcie na forum :wave:
7D; 10-20; 50/1,8; 55/1,4; 100/2,8; 400/5,6
...:: http://www.jakzobrazka.pl ::...

#1465 Szymon4x4

Szymon4x4
  • Małomówny
  • 2 postów

Napisano 03 marca 2009 - 18:51

Witam, no wiec po kolei ;-) Mam 15 lat, fotografia interesuję się od 2 lat. Fotografia przynosi mi wiele satysfakcji zwłaszcza z udanych zdjęć ale też z odpoczynku na łonie natury. Interesuje się również samochodami tak więc w mojej kolekcji mam wiele zdjęć aut takich jak Ferrari czy Lamborghini. Jeżdżę też na rajdy off-road. :mrgreen:

#1466 maciejowy (Maciej Smolarczyk)

maciejowy

Napisano 03 marca 2009 - 20:52

Szymon4x4, witaj, co prawda na tym forum nie ma watkow samochodowych, ale moze uda ci sie zwabic np. myszolowa na dach Ferrari i wtedy zdjecie bedzie laczyc w sobie dwie pasje :-)
nikon d90 + nikkor 18-105 VR II + nikkor 70-300 VR II + sigma 150-500 APO DG HSM OS + 10 mm f/2.8 EX DC FISHEYE HSM
http://msmolarc.republika.pl

#1467 Szymon4x4

Szymon4x4
  • Małomówny
  • 2 postów

Napisano 04 marca 2009 - 21:17

Samochody to tylko jedna z dziedzin fotografii którą się fascynuje więc na pewno znajdę coś na tym forum dla siebie, jak i poduczę się wiele ze zdjęć i postów innych dużo bardziej doświadczonych fotografów ;-)

#1468 ŁUKASZ SZIN

ŁUKASZ SZIN
  • Użytkownik
  • 197 postów

Napisano 04 marca 2009 - 22:00

Witam, wszystkich nowych :-D
POZDRAWIAM,
ŁUKASZ
zapraszam na http://www.fmix.pl/zdjecia/25960/1
D80 / MB-D80 / SB 800 / N 17-55 f 2.8 / N 105 VR f 2.8 / N 300 f 4.0
"...Nie ma w życiu rzeczy nie możliwych, Tylko trzeba do nich dążyć..."

#1469 ak

ak
  • Małomówny
  • 2 postów

Napisano 09 marca 2009 - 11:53

Jako nowy członek tego forum witam wszystkich :) .... niespodziewałem się ze [ak] czyli moje inicjały jako nick da sie zarejestrowac a tu prosze ;)

#1470 ludek60

ludek60
  • Małomówny
  • 1 postów

Napisano 11 marca 2009 - 11:43

Witam wszystkich! Jestem tu nowy. Swoją przygodę z fotografowaniem ptaków rozpoczynam, mimo że je podglądam od kilku lat. Podziwiam kunszt fotoograficzny waszej społeczności. Jestem pentaksomaniakiem, pozdrawiamm wszystkich z Roztocza. Jacek

#1471 ghash

ghash
  • Małomówny
  • 24 postów

Napisano 11 marca 2009 - 12:07

Marcin, Poznań, też jestem fotografem przyrody...
Miło mi znaleźć się w klubie 'Anonimowych Przyrodników':D

#1472 ludmar41

ludmar41
  • Małomówny
  • 1 postów

Napisano 11 marca 2009 - 19:35

Witam wszystkich serdecznie. Mam ogromna nadzieje, ze sie duzo od wszystkich naucze.

#1473 ghash

ghash
  • Małomówny
  • 24 postów

Napisano 11 marca 2009 - 19:56

acha! żeby nie było tak wszystko miło i fajnie...
to będę czegoś od was potrzebował:) ale to za jakiś czas jakąś ankietkę mi z dobrego serca wypełnicie, co? :D
jesteście w grupie docelowej moich badań, więc będę wdzięczny za to:)

#1474 Roby

Roby

Napisano 11 marca 2009 - 21:49

jesteście w grupie docelowej moich badań

:shock:
Sie zobaczy :-> ;-)

#1475 mnawrocki

mnawrocki
  • Małomówny
  • 27 postów

Napisano 12 marca 2009 - 14:35

Witam Koleżanki i Kolegów :)
Pozdrawiam
M
zapraszam na www.fotolens.pl

#1476 Vulpes (Marek Skruch)

Vulpes

Napisano 12 marca 2009 - 14:37

Witaj i wstawiaj dalej. Choć nie, daj chwilę odsapnąć :-D
<strong class='bbc'><span style='font-size: 10px;'>Pentaxy dwa i kupa szkła ;)</span></strong><br />
<span style='font-size: 14px;'><strong class='bbc'><a class='bbc_url' href='[url="""]http://www.marekskruch.pl'>www.marekskruch.pl</a></strong></span>[/url]

#1477 michalv (Michał Vogelgesang)

michalv

Napisano 12 marca 2009 - 21:10

mnawrocki, witamy serdecznie. Czekamy na więcej zdjęć, ale przede wszystkim na Twoje komentarze. Miłego pobytu na forum.

Sprzęt: NIKON D300; 18-70DX; Tamron 150-600; SIGMA 50/2.8 MACRO, SIGMA 10-20, AF-S 300/4 1.4 1.7
Moja wizytówka

#1478 Rutt

Rutt
  • Małomówny
  • 2 postów

Napisano 13 marca 2009 - 12:39

Witam!

Nazywam się Dawid mam 18 lat i interesuje się głównie aktywnym wędkarstwem.
Lubię spacerować nad rzeką, dlatego wybrałem metodę spinningową. Pozwala ona na pokonywanie wielu kilometrów rzeki dziennie - czy to spacerując brzegiem czy płynąc pontonem.
Jestem zwolennikiem metody "catch&relase", dlatego ryby które łowię spotyka ten sam los co zwierzęta nad którymi Wy pracujecie - po krótkiej sesji całe i zdrowe wracają do swojego środowiska.
Ryby łowię głównie na przynęty które sam strugam z drewna (kolejna pasja) i wyglądają one mniej więcej tak:

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Może piszę "troche" nie na temat, ale wydaje mi się, w wątku dotyczącym przywitania można napisać coś o sobie ;-)
Jeżeli ktoś ma ochotę poczytać/pooglądać więcej o moich wędkarskich wyprawach to zapraszam do mojego wędkarskiego pamiętnika - www.esox.republika.pl.

Wracając do tematu fotografii, to do tej pory była ona jedynie uzupełnieniem hobby nadrzędnego czyli wędkarstwa. Zdjęcia robiłem małym kompakcikiem (Pentagram photon 434)
Niedawno zacząłem interesować się nią troszkę bardziej na serio i mam zamiar poświęcić jej więcej czasu. Sprzętu wprawdzie zbyt dobrego nie mam, bo na tą chwilę dysponuje kompaktem Sony H50 którego dostałem od rodziców na osiemnaste urodziny, ale czytałem że "zdjęcia robi fotograf, nie aparat", oraz że "najlepszym zdjęciem do fotografowania przyrody jest kryjówka", także będę walczył ;-)

Póki co mam tylko jedno zdjęcie które (mam nadzieję) nadaje się do wstawienia na Wasze forum i za chwilę umieszczę je w wątku o szarakach :-)

Myślę, że to narazie tyle. Jeszcze raz witam wszystkich i mam nadzieję, że wiele się naucze czytając Wasze posty (swoją drogą już wiele się z nich nauczyłem ;-) )

PS. widze, że nie jestem jedynym Ostrowiakiem :-)

#1479 ghash

ghash
  • Małomówny
  • 24 postów

Napisano 13 marca 2009 - 13:54

Ryby łowię głównie na przynęty które sam strugam z drewna (kolejna pasja) i wyglądają one mniej więcej tak

ooo! też się strugało:) balsa, drucik, plastik, spray, żywica, kotwiczki i jazda do wody:):)
witam, witam:)

#1480 Roby

Roby

Napisano 13 marca 2009 - 14:33

Lubię spacerować nad rzeką, dlatego wybrałem metodę spinningową. Pozwala ona na pokonywanie wielu kilometrów rzeki dziennie - czy to spacerując brzegiem czy płynąc pontonem.
(...)Może piszę "troche" nie na temat,

Przy powitaniu powiedzmy, że to ujdzie, poza tym przypominam, że forum ma charakter fotograficzno - przyrodniczy.