Skocz do zawartości

Fotoprzyroda.pl używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Polub nas na Facebooku!       

x

Zdjęcie

Przywitaj się

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3437 odpowiedzi w tym temacie

#1741 yurek

yurek
  • Użytkownik
  • 119 postów

Napisano 03 grudnia 2009 - 21:13

Witam wszystkich. Jestem ze Szczecina , obecnie na zarobkowej emigracji u zachodnich sąsiadów w zagłębiu ruhry. Ponieważ lasów tu jak na lekarstwo {za to kominów ci tu dostatek :-x } , z tęsknotą oglądam wasze fotki . pozdrawiam

#1742 jerzyciszewski

jerzyciszewski
  • Małomówny
  • 2 postów

Napisano 09 grudnia 2009 - 16:57

Witam wszystkich

trafiłem na to forum ponieważ szukam odpowiedzi na kilka pytań dotyczacych sprzetu i nazw obserwowanych stworzeń.

pozdrawiam

#1743 Marecki

Marecki
  • Małomówny
  • 26 postów

Napisano 11 grudnia 2009 - 01:51

Witam Szanownych Forumowiczów! :-D

Od pewnego czasu jestem tu jako gość i czytając posty wiele się od Was uczę. Miło więc dołączyć do tak zacnego grona :mrgreen:. Mieszkam w pięknym Kołobrzegu, a fotografia to dla mnie rozpoczęta niedawno przygoda, którą mam zamiar kontynuować i rozwijać. Pozdrawiam wszystkich zapaleńców! :-)

#1744 Qelka (Karolina Myroniuk)

Qelka

Napisano 11 grudnia 2009 - 08:20

Marecki, witaj, cieszę się że pojawia się nowa osoba z zachodniego wybrzeża. Mam nadzieję, że wkrótce będziemy mogli poznać się na jakims plenerku :-)

"Żyjemy w niebezpiecznej epoce. Ludzie zdobyli kontrolę nad przyrodą, zanim zdobyli kontrolę nad sobą."

Albert Schweitzer (1875 - 1965)

http://myroniuk.wix.com/wildlife

#1745 chemik (Krzysztof Krahel)

chemik

Napisano 11 grudnia 2009 - 09:09

Witam nowo przybyłych. Bawcie się dobrze na forum, udzielajcie się...
http://chemik12.blogspot.com/
http://krahel.cba.pl/

Canon 40D + C 50/1.8 ,C 400/5.6, T 17-50/2,8

#1746 Marecki

Marecki
  • Małomówny
  • 26 postów

Napisano 13 grudnia 2009 - 01:23

Qelka, dzięki za miłe powitanie :-). Jestem zaszczycony i chylę czoła nie tylko przed Twoim talentem fotograficznym ale i budowlanym vide: "czatownia Quelka" :blush: :-D . Swoją drogą ciekaw jestem jak się ona spisuje i czy nasze nadmorskie myszaki zgłodniały i ładnie pozują? Osobiście próbuję swoich sił na terenie Ekoparku Wschodniego pod Kołobrzegiem (bardzo ciekawe 420 ha różnego rodzaju środowisk - plaża, rozlewisko, trzcinowiska, las, pole i turzycowiska). Na razie to dość jasny Lumiks FZ18 (4,8 na 500 mm ale to kompakt - wiem, wiem sprzęt to tylko narzędzie :-P ) ale jak cenki jeszcze spadną - a ładnie spadają :mrgreen: - w planach na przyszły rok zakup bodziaka, szkiełka i statywu. Kiedyś pewnie na jakimś lokalnym plenerze się spotkamy, a tymczasem będę odwiedzał forum i się udzielał.

chemik,dzięki. Masz to jak w banku :mrgreen:

#1747 kurdeniewiemco (Paweł Wróblewski)

kurdeniewiemco

Napisano 13 grudnia 2009 - 12:31

Marecki, - widac gadatliwa osobka ;> , to dobrze, beda posty na forum ;)
Powodzenia w Ekoparku - czekam na pierwsze foty ;>
Pozdrawiam!
<p>R5+Sigma 500/4 Sport, RP+24-105 IS STMhttps://www.facebook....swiat.zdjecia/

#1748 darek_rubis

darek_rubis
  • Małomówny
  • 2 postów

Napisano 14 grudnia 2009 - 15:30

Witam wszystkich.

Po roku studiowania forum przyszedł nareszcie czas aby sie przywitać :mrgreen:

Tak wiec witam wszystkich i pozdrawiam.

Darek Rubiś :kris:
OM-system: OM-10, OM-101, Winder 2, T-32 + Bouce Grip, T-20, Zuiko: 50mm 1.4, AF 50mm 1.8, JCPenney: 28mm 2.8, Soligor C/D: 200mm 2.8, 35-105mm 3.5, Tokina AT-X 28-85 3.5 80-200 2.8 150-500mm 5.6 + E-system

#1749 kurdeniewiemco (Paweł Wróblewski)

kurdeniewiemco

Napisano 14 grudnia 2009 - 15:43

darek_rubis, - arsenal masz zacny wiec czekam na jakies foty ;>
Pozdrawiam!

#1750 junicorn

junicorn
  • Małomówny
  • 39 postów

Napisano 14 grudnia 2009 - 19:50

Witam Wszystkich
mam nadzieję , że znajdę tu pokrewne dusze - kochające przyrodę.
obecnie mieszkam na Śląsku ale jeszcze trzy lata temu "urzędowałem" w Beskidzie Niskim w okolicach Rymanowa. czasami jeszcze tam zaglądam, choć częściej bywam tu na Śląsku.
coś tam zaczynam pstrykać, zresztą sami zobaczycie...
pozdrawiam
40D,70-200 L 2.8, tamron 17-50 2.8 , ADHD...

#1751 UDILEK (Jarek)

UDILEK
  • Użytkownik
  • 1 732 postów

Napisano 14 grudnia 2009 - 21:45

Witam wszystkich nowych od ostatniego moje powitania. Niech Forum rośnie w siłę ! :mrgreen:

PENTAX K10D, K-5, SIGMA 50-500 mm f/4-6.3 DG EX APO RF + PENTAX MACRO 100mm/2,8 i TROCHĘ ZABAWEK NA M42. NOKIA N8 :-) MOJE VIDEO

#1752 pacyk1

pacyk1
  • Małomówny
  • 2 postów

Napisano 14 grudnia 2009 - 22:05

Witam Wszystkich,
mieszkam w Warszawie, w wolnej chwili staram się coś focić - ale powiem Wam szczerze że samemu nie bardzo się chce. Niestety ze znajomych tylko ja poszedłem w strone przyrody.....Robię zdjęcia głównie w KPN i puszczy kozienickiej.

#1753 slawoj (Sławek Wojtczak)

slawoj

Napisano 14 grudnia 2009 - 22:51

jak zarejestrowałeś się na tym forum to MUSI SIĘ CHCIEĆ!!!! :mrgreen:

Pozdrawiam

#1754 August

August

Napisano 14 grudnia 2009 - 23:33

pacyk1, obserwuj Forum - "grupa warszawska" jest dość mocna i często na zdjęcia się razem wypuszcza (choć ostatnio rzadziej - ale to z braku światła) więc znajdziesz kompanów :-D
<p>Nikon FX i Olympus m4/3

#1755 Niedziou

Niedziou
  • Użytkownik
  • 84 postów

Napisano 16 grudnia 2009 - 11:55

Witajcie wszyscy

Jestem Kasia i pochodzę z Krakowa. Kcham fotografować przyrodę, a szczególnie ptaki, z tego względu iż jestem ornitologiem. Kończe studia na Uniwersytecie pedagogicznym w Krakowie na kierunku biologia specjalność ekologia i łowiectwo.

Posiadam sprzęt Sony Alpha 550 (nówka sztuka nie śmigany jeszcze) + Obiektyw Sigma 120-400, statyw i głowica manfrotto

Mam nadzieję , że jakoś wspólni będziemy sobie pomagać i że będę miała okazję wykazać się jakimiś radami :)

Pozdrawiam Wszystkich
Sony Alpha 550 + Sony 70-400 G

#1756 kurdeniewiemco (Paweł Wróblewski)

kurdeniewiemco

Napisano 16 grudnia 2009 - 13:44

Niedziou, - witaj Kasiu ;>!
Jesli puszka niesmigana jeszcze to pora nia posmigac ;).
Co do rad to pewnie bym skorzystal, bo o ptakach to ja malutenko wiem :P
Pozdrawim i czekam na pierwsze pstryki :D

#1757 Qelka (Karolina Myroniuk)

Qelka

Napisano 16 grudnia 2009 - 13:46

Witamy Witamy Kasiu

Mam nadzieję, że wspólnie chłopakom pokażemy że foto przyrodnicze to nie tylko domena facetów ;-)

"Żyjemy w niebezpiecznej epoce. Ludzie zdobyli kontrolę nad przyrodą, zanim zdobyli kontrolę nad sobą."

Albert Schweitzer (1875 - 1965)

http://myroniuk.wix.com/wildlife

#1758 kurdeniewiemco (Paweł Wróblewski)

kurdeniewiemco

Napisano 16 grudnia 2009 - 13:59

Qelka, - nigdy nawet tak nie pomyslalem;>, jesli o mnie chodzi:P
ba nawet odwrotnie, sadze ze kobiety maja lepszy zmysl jesli chodzi o tworzenie fotografii...

#1759 Ataman

Ataman
  • Użytkownik
  • 592 postów

Napisano 16 grudnia 2009 - 14:38

Witaj Kasiu -Niedziou..
No no.. ekologia i łowiectwo? a to się może razem pogodzić? bo tu na forum dla wielu to łowiectwo jest be.. nieekologiczne i nieetyczne ;-) .
A kiedyś w daawnych czasach miałem koleżnakę z Krakowa, która zawodowo zajmowała się (i zdaje się zajmuje się do dziś) ochroną przyrody.. a sama z sokołami polowała.. :-D

#1760 Niedziou

Niedziou
  • Użytkownik
  • 84 postów

Napisano 16 grudnia 2009 - 19:01

Łowiectwo to tutaj daleka przesada, ale tak się wydział nazywa a z typowym łowiectwem nie ma nic wspólnego. Konkretnie zajmujemy sie oznaczaniem i liczeniem zwierzyny, obrączkowaniem, badaniem zwyczajów i siedlisk. Mój profesor nawet walczy z głupimi przepisami myśliwskimi i na konferencjach próbuje namówić do rozsądnej gospodarki. Ja sama jestem przeciwna łowiectwu i zabijaniu ale obcowanie ze zwierzętami dzikimi to coś co daje mi radość i sens. Z ochroną środowska nie mam nic wspólnego :)

P.S Jak można tu się pochwalić w galerii zdjęciami? jak chce wrzucić coś to pisze że nie mam uprawnien?? O co tu biega :P, bo ja zielona jeszcze jestem hehe :)