Regulamin Galerii- dyskusje
Napisano 25 kwietnia 2009 - 22:48
Pozdrawiam, Norbert
Napisano 26 kwietnia 2009 - 18:10
Trzeba zagłosować.W jaki sposób można sprawdzić średnią ocen zdjęć w galeriach prywatnych?
A jeśli chodzi Ci o oceny własnych zdjęć, to możesz się jedynie spytać kogoś, kto oddał głos na Twoje zdjęcie, ale postaramy się zmienić tak by autor widział średnią ocenę swoich zdjęć.
Napisano 27 kwietnia 2009 - 06:33
O, to jest bardzo dobry pomysł. No wiesz Roby można by sprawdzić normalnie jak sprawa wygląda, a nie klikać bez sensu... zresztą wiesz o czym mówię...
A jeśli chodzi Ci o oceny własnych zdjęć, to możesz się jedynie spytać kogoś, kto oddał głos na Twoje zdjęcie, ale postaramy się zmienić tak by autor widział średnią ocenę swoich zdjęć.
Napisano 27 kwietnia 2009 - 11:06
Ale dokładnie tak już kiedyś było. Czyli jak rozumiem wrócimy do stanu poprzedniego...postaramy się zmienić tak by autor widział średnią ocenę swoich zdjęć.
Napisano 27 kwietnia 2009 - 11:07
Trochę cierpliwości, na pewno nie będzie to tak pozostawione.
Norbius, próbowałeś dodać zdjęcie do poczekalni?
Napisano 27 kwietnia 2009 - 15:35
Norbius, próbowałeś dodać zdjęcie do poczekalni?
Chyba nie zauważyłem jednego przycisku. Już wiem jak i nawet działa
Pozdrawiam, Norbert
Napisano 27 kwietnia 2009 - 15:37
Żeby go wykorzystać musimy znać id zdjęcia.
Opis krok po kroku:
1 Logujemy się.
2 Wchodzimy do własnej poczekalni.
3 Kilkamy prawym klawiszem myszy na zdjęcie i we właściwościach sprawdzamy pic_id.
4. W pasku adresu przeglądarki wpisujemy
http://www.fotoprzyroda.pl/album_rate.htm?pic_id=
Wszystko wpisujemy bez spacji
Napisano 27 kwietnia 2009 - 22:21
No nie do końca, cały czas nie będzie widać ocen przed zagłosowaniem, poza własnymi zdjęciami, których średnie ocen postaramy się dla autorów uwidocznić. Tak będzie idealnie.Ale dokładnie tak już kiedyś było. Czyli jak rozumiem wrócimy do stanu poprzedniego
A mi to nie działa, chyba że coś źle robię.Jest sposób na sprawdzenie oceny własnych zdjęć. Może trochę pokrętny, ale działa.
Napisano 28 kwietnia 2009 - 14:20
Napisano 28 kwietnia 2009 - 19:24
Teraz jest małe ale. Jak wchodzę do galerii to widzę średnią wszystkich zdjęć oprócz średniej dla swego.
Napisano 28 kwietnia 2009 - 19:43
Tak, ten link działa, dzięki, czyli w zasadzie nie ma problemuSprawdź jak pójdzie Ci ten link:
Napisano 29 kwietnia 2009 - 13:11
Chyba średnia ocen dla danego zdjęcia powinna być widoczna dla autora a nie dla głosujących? (autor zdjęcia nie widzi oceny swego zdjęcia, głosujący natomiast widzą ocenę zanim zagłosują). Wg mnie powinno byc odwrotnie: głosujący nie widzą oceny, autor widziczyli w zasadzie nie ma problemu
Napisano 29 kwietnia 2009 - 13:44
No ale przecież tak jest, musisz coś źle wpisywać, ja przynajmniej widzę z linka podanego przez Tadzeu ocenę swojego zdjęcia, a jak wydaję mi się szycho i Tadzeu też sprawdzali swoje zdjecia. No chyba że chłopaki mówili nie o swoich zdjeciach, ale dlaczego w takim razie ja widzę swoje ocenę swojego zdjęcia sposobem podanym przez Tadzeu?Chyba średnia ocen dla danego zdjęcia powinna być widoczna dla autora a nie dla głosujących?
Napisano 29 kwietnia 2009 - 20:24
Napisano 30 kwietnia 2009 - 07:57
I tak pozostanie, tego nie będziemy zmieniać.Średnią ocen widać dla każdego zdjęcia, o ile się na nie zagłosuje (już sprawdziłem na nowo dodanych zdjęciach innych użytkowników).
Odnośnie ocen własnych zdjęć trzeba poczekać na opinię 'techników', jeśli da się zrobić, by tylko i wyłącznie były widoczne oceny własnego zdjęcia, po wejściu do galerii, to tak się zrobi. Jak się technicznie tego nie da zrobić, to sprawdzanie własnych ocen pozostanie raczej tylko sposób Tadzeu, albo się przedyskutuje sprawę raz jeszcze. Poczekamy na techniczną opinię.
Tego to zabrania regulamin i za to się wylatuje z Galerii.ub też zagłosować na własne zdjęcie (co wg mnie jest nieetyczne).
Napisano 07 maja 2009 - 10:28
Podgląd średniej oceny przez autora i blokowanie wyboru oceny przez autora wymaga poprawki.
Teraz jeśli mogę prosić to prosze aby usunąć jedną ocenę 10 z mojego zdjęcia pit_id=1200.
Napisano 07 maja 2009 - 12:05
Usunąłem.Teraz jeśli mogę prosić to prosze aby usunąć jedną ocenę 10 z mojego zdjęcia pit_id=1200.
Tak jak pisałem wcześniej, jeżeli da sie przeprowadzić technicznie niektóre postulowane zmiany to pewno będą zrobione, tylko trochę cierpliwości.
Napisano 10 maja 2009 - 13:37
pic.id
;1174,1133,1129
z góry dziekuje
Napisano 10 maja 2009 - 19:49
Kolega chyba jakieś żarty sobie stroi. Jak masz ochotę sprawdzić oceny swoich zdjęć, to podany został w tym wątku sposób. Nie będę tolerował takiego zachowania i naruszania regulaminu. Oceny ze zdjęć znikną, a kolega na jakiś czas z Galerii.jesli to nie kłopot to prosiłbym także o usuniecie ostatnich ocen w moich zdjeciach
pic.id
;1174,1133,1129
z góry dziekuje