strona internetowa
Napisano 20 kwietnia 2009 - 12:56
Napisano 20 kwietnia 2009 - 13:37
#3 (Piotr Kendzierski)
Napisano 20 kwietnia 2009 - 16:02
Napisano 20 kwietnia 2009 - 16:45
Musisz uściślić pytanie. Według mnie jest w nim sprzeczność. Pytasz gdzie i tanio można wykonać stronę w Internecie (znajdź kogoś kto to zrobi) i jednocześnie nie chcesz wnikać w HTML (jeśli zlecasz to po co wnikać w np. HTML)?
Napisano 20 kwietnia 2009 - 21:29
Napisano 21 kwietnia 2009 - 08:31
Obawiam się zlecenia wykonania strony bo potem jak rozumiem każdą aktualizację trzeba zlecać czyli to będzie ciągła współpraca czyli stałe koszty a tegop staram się jakoś uniknąć.
Napisano 21 kwietnia 2009 - 08:48
http://www.pajaczek.pl/
Żeby umieścić gdzieś stronę w necie, szukaj w googlach "darmowy hosting".
Jeżeli nie chcesz mieć strony z wodotryskami, która miałaby na siebie zarabiać, raczej nie warto w to pakować kasy...
Jeżeli potrzebowałbyś pomocy albo miał jakieś bardziej szczegółowe pytania, śmiało wal na priwa.
Napisano 21 kwietnia 2009 - 09:24
Napisano 21 kwietnia 2009 - 12:47
#10 (Damian Bednarz)
Napisano 21 kwietnia 2009 - 13:51
Możesz zrobić inaczej. Na któreś z dawnych płytek eksperta (gazeta informatyczna) jest darmowa wersja jaką owo posiadam i na niej zrobiłem swoją stronę.Pajączek kosztuje ok. 100 zł. Czy ktoś pracował z programem webmajster z republiki?
Może przez internet da się zamówić jeszcze ten numer. przynajmniej wyjdzie taniej niż te 100zł. A to naprawdę dobry i godny polecenia program.
Moja strona www: Damian Bednarz - fotografia przyrodnicza
Napisano 21 kwietnia 2009 - 19:52
Pajączek kosztuje ok. 100 zł.
Ciechoroba... chyba się postarzałem, bo kiedyś był free... Ale takiego softu jest sporo.
Możesz spróbować poszukać np. tak:
http://www.google.pl... ... Szukaj&lr=
albo tu:
http://www.idg.pl/ft... ... .HTML.html
Sugestia Damiana także bardzo trafna. Może masz gdzieś u siebie stoisko z płytami z gazet komputerowych? Webmajstera nie znam.
#12 Guest_bartek24861_*
Napisano 21 kwietnia 2009 - 20:18
Napisano 21 kwietnia 2009 - 22:13
Napisano 22 kwietnia 2009 - 08:00
Z drugiej jednak strony..... Kiedyś robiłem stronę mojego zakładu w pracy. Teraz juz bym sie drugi raz nie wziął za to. Sporo dłubaniny jak dla mnie nudnej okropnie. Najlepszy byłby znajomy student, który jest to w stanie zrobić w jedno popołudnie w trakcie picia piwa
Napisano 22 kwietnia 2009 - 08:15
... Najlepszy byłby znajomy student, który jest to w stanie zrobić w jedno popołudnie w trakcie picia piwa
A jeszcze lepiej studentka inteligentna i oczytana
Na szczęście ja nie lubię wodotrysków, animacji, przelatujacych zajawek i ozdobników. Raczej odpowiada mi styl minimalistyczny. Już wiem, że webmajster ma tą zaletę, że działa on-line czyli ze służbowych kompów, które mają poblokowane możliwości instalacji obcych programów, można od czasu do czasu coś pomieszać na stronce. Na razie nauczyłem się robić odsyłacze.
Moze wiecie do czego słuzą "iframe"? Taka ramka, którą można wstawić na stronę ale nie jest to ramka wynikająca z podziału strony. No nie wiem czy mój język informatyczny jest zrozumiały dla fachowców
#16 Guest_bartek24861_*
Napisano 22 kwietnia 2009 - 08:31
legenda: src - źródło skąd będzie ładowane coś do tej ramki
frameborder - atrybut odpowiedzialny za grubość jak dasz "0" nie będzie widać granic
myślę, że reszty nie trzeba tłumaczyć :]
to jest jak chcesz dodatkową ramkę wewnątrz strony .
Ja poleciłbym ci css, prosty w nauce a można ciekawą stronkę zrobić bez większych filozofii .
Napisano 22 kwietnia 2009 - 18:15
Prawdopodobnie chodzi ci o rozdzielczość 800x600? Staraj się pisać dokładniej. Rozważ możliwość zamieszczania zdjęć w mniejszej niż oryginał rozdzielczości. Ułatwi to oglądanie, prawdopodobnie wpłynie na skrócenie czasu otwierania się strony, itp.. Jeśli chcesz udostępnić oryginały (zazwyczaj dużo większe pliki) to zrób odsyłacz do pliku, gdzie będzie można go pobrać i zobaczyć na komputerze (off-line). Jeśli umieścisz tylko pomniejszone zdjęcia a one kogoś zainteresują to zapewne będzie chciał się z tobą skontaktować i zapytać o sposób udostępnienia oryginału.Ma fajne szablony ale zdjęcia w rozdziałce chyba 600 to trochę mało.
#19 (Maciej Safaryn)
Napisano 23 kwietnia 2009 - 12:02
Napisano 24 kwietnia 2009 - 07:37
Żadne wodotryski nie są mi potrzebne. Czy NVU działa z INTERNET EXPLOREREM bo widzę jakies dedykacje do mozilli.